Gündem

HEDEFİNİ ANLATTI

HEDEFİNİ ANLATTI

HEDEFİNİ ANLATTI
20-03-2019 07:55

3 ÖNEMLİ FAKÜLTE

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin Mühendislik ve doğa Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri ile Tarım Bilimleri ve Teknoloji olmak üzere 3 fakülte, MYO, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü´nden oluşacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, lisans eğitimini tamamlayanların mezun olduktan sonra özellikle Savunma Sanayi´de rahatlıkla iş bulabileceğini söyledi.

?SİVAS İÇİN BİR FIRSAT?

Rektör Kul, yeni üniversitenin Türkiye, Sivas ve savunma sanayi alanı açısından bir fırsat olduğunu belirterek, ?Öncelikle ihtisas üniversitesi olmayı planlıyoruz. Yani bir alanda uzmanlaşmak istiyoruz. Seçtiğimiz alan ise savunma sanayidir. Çünkü ülkemizde savunma sanayi alanında büyük bir boşluk var. Hem ürün hem de nitelikli araştırmacı, mühendis boşluğu var. Bu boşluğu da bu üniversite ile doldurmayı hedefliyoruz? dedi.

Erhan CEYLAN/

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitenin fiziki altyapı ile akademik yapılanması hakkında dün açıklamalarda bulunarak, hedefini anlattı

Rektör Kul, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin geçici Rektörlük binası olan Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki Teknokent´te dün Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Genel Sekreter Kadir Ali Seçer ile Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Karabey´in katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda 2.üniversitenin şehre önemli değer katacağını söyledi.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin savunma sanayide uzmanlaşan, küçük ama dinamik, ses getiren bir üniversite olacağını vurgulayan Rektör Kul, ?Öncelikle ihtisas üniversitesi olmayı planlıyoruz. Yani bir alanda uzmanlaşmak istiyoruz. Seçtiğimiz alan ise savunma sanayidir. Çünkü ülkemizde savunma sanayi alanında büyük bir boşluk var. Hem ürün hem de nitelikli araştırmacı, mühendis boşluğu var. Sivas´ta ASELSAN Hassas Optik çalışmalarına devam ediyor, ticari üretimini yapıyor. Bunun devamı gelecek. Savunma sanayi kuruluşlarının veya firmalarının oluşabilmesi için üniversiteyi başlangıç olarak görüyoruz. Özellikle savunma sanayi alanında ürün odaklı projeler gerçekleştirmek, bu projelerin testlerini ve prototiplerini yapmak istiyoruz. Böylece sanayiciler, girişimciler Sivas´ta bu yatırımları yapma fırsatını yakalamış olacak. Böylece ASELSAN Hassas Optikle başlayan savunma sanayi gelişecek. Biz yeni bir sanayi kolunun Sivas´a girmesini istiyoruz? dedi.

ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

 Prof. Dr. Kul, kurulum aşamasından sonra sıkı bir çalışma içerisine girdiklerini ve bu çalışmalar kapsamında ülkemizde savunma sanayinin önde gelen kuruluşları Aselsan, Roketsan ve Tübitak´ın üst düzey yöneticileri ile yeni üniversitede paydaş olabilmeleri için takip edilmesi gereken yol haritasını çizdiklerini söyledi.

?NİTELİKLİ AKADEMİSYENLERE İHTİYAÇ VAR?

Savunma Sanayi odaklı bir üniversite olacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin Mühendislik ve doğa Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri ile Tarım Bilimleri ve Teknoloji olmak üzere 3 fakülteden oluşacağını da vurgulayan Rektör Kul, hedefledikleri projelerin geliştirilebilmesi için nitelikli akademisyenlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu ihtiyacın giderilmesi için ise hem Ortadoğu Teknik Üniversitesi hem de Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını söyleyen Kul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü ile birlikte çalıştık. Aynı üniversitenin Havacılık Mühendisliği, Elektrik Teknik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkan ve Yardımcıları ile toplantılar yaparak hedeflerimizi belirttik, üniversitenin savunma sanayide uzmanlaşması için destek istedik. Bu bölümlerde doktorasını yeni tamamlamış ya da tamamlamak üzere olan öğretim üyelerine talip olduk. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede ise yurtdışına yüksek lisans ve doktorasını yapmak üzere lisans mezunu öğrenciler gönderiliyor. Biz bu arkadaşların listesini aldık. Bu nitelikte olan yeni gelmiş genç akademisyenler var. Nitelikli genç, dinamik bir kadro oluşturmak istiyoruz.

TEMİZ BİR SAYFA İLE BAŞLIYORUZ

Şuan sıfırdan temiz bir sayfa ile başlıyoruz. Bu aslında bir fırsattır çünkü var olan bir üniversitesinin yapısını değiştirmek neredeyse imkânsızdır. Biz ise istediğimiz şekilde yol alacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda gelişme fırsatı bulacağız.

CÜ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Alim Yıldız ile hem akademik hem de personel anlamında her iki üniversitenin ortak kullanılması amacıyla işbirliği protokolü imzaladık.

ALIM İLANLARINA ÇIKILACAK

Akademisyenlerimiz için Nisan ya da Mayıs ayında alım ilanlarına çıkacağız. İnşallah Eylül´de de doktora eğitimlerini başlatacağız. Sıkı bir çalışma temposu içerisindeyiz. Uzay bölümlerine çok önem veriyoruz. Ülkemiz bu konuda biraz geride kaldı. Artık ülkeler dünyayı bıraktı uzayı paylaşıyor. Bu alanda Türkiye´nin de yol alması adına üniversitemiz önem ve değer kazanacak. Bizim bu bölümleri seçmemizin nedeni teknoloji üretecek bölümler olmasıdır.

LOGO YARIŞMASI YAPILACAK

Yeni üniversitenin logosu için birçok alternatifimiz oldu. Birçok kişi de gönüllü olarak çizim yaptı. Ancak biz Sivas´ı yansıtan aynı zamanda da bilim ve tekniği yansıtan bir şey olsun istiyoruz. Ama gelen önerilerde çok karışıktı. Yani bir rozetin üzerine işlenebilecek figürler değildi. Bu işi aceleye getirmek istemiyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde bir logo yarışması yapalım diyoruz. Bu işi profesyoneller yapsın istiyoruz.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER