Gündem

Hepimiz Sorumluyuz

Sivas’ta İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları tarafından kadına yönelik şiddete tepki gösterildi. Farklı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamada şiddete karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Hepimiz Sorumluyuz
13-10-2024 14:08
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ/

İHH Kadın Kolları tarafından son günlerde kadına yönelik artan şiddet olayları nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında, “Acı kayıplarıyla tüm ülkeyi hüzne boğan kız kardeşlerimiz; İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in ardından bize dair gerçekler apaçık ortaya çıktı. Onlar içinde yaşadığımız toplumun, mükerrer şiddet, nefret, kadına ve çocuğa yönelik istismar eylemlerinin ulaştığı, kötülüğün masum kurbanları oldular. Bu eylemlerin ilk mağduru değiller; korkarız, dur demedikçe son da  olmayacaklar. Kötülüğün, vahşetin sıradanlaşmasıyla yitirdiğimiz çocuklarımız ve kadınlarımız  ile beraber toplum vicdanını da zamanla yitireceğimiz açıktır. Çocuklarını, kadınlarını  koruyamayan toplumun, güvenli bir geleceği olmayacaktır. Güvenli gelecek için dil, din, ırk ayırt  etmeksizin tüm topluma barış ve huzuru vaat etmeliyiz.  Bugün, uzun zamandır uyardığımız olağan görülen ve aşina olunan haksız eylemlerin,  istismarın, şiddetin, uyuşturucu kullanımının acı meyvelerini toplamaktayız. “denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler her şeyden önce, toplum güvenliği noktasında tehlike arz eden, fikir, inanç, sanat ve her  ne isim altında olursa olsun, sınırlarının çizilmesi gerektiğini düşünüyor ve meşru görülmemesi  için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.  Çocukların istismarı ile sonuçlanan bilinçsiz ve kontrolsüz internet kullanımı, dijital zorbalık,  siber suçlar, çocuk ****grafisi ve çocukların maruz kaldığı daha birçok konuyu konuştuğumuz bir zeminde, toplumsal farkındalığın önemine vurgu yapıyoruz.   Suçluların cezalandırılmasının ve ıslahının önüne geçen infaz yasasında değişiklik yapılmasına,  sokakların kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm unsurları için güvenli hale getirilmesini savunuyoruz. “ 

 


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER