Yaşam

?HER HİZMETTE KADIN ELİ VAR?

?HER HİZMETTE KADIN ELİ VAR?

?HER HİZMETTE KADIN ELİ VAR?
09-03-2019 07:24

Nurettin ÇUKURYURT/

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Özel İdare bünyesinde görev yapan kadınları kutlayan Genel Sekreter Nebi Kaya, kadının önemine vurgu yaparak, ?Her hizmette kadın eli var. Hanımefendi kardeşlerimizin çalışmalarıyla, büyük bir vilayet olan Sivas´ın en ücra köşesine hizmet götürülüyor. Tüm kadınlarımızı bu mutlu günlerinde kutluyorum? dedi.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerde düzenlenen 8 Mart kutlamasına Genel Sekreter Nebi Kaya, eşi Zeynep Kaya, Yol İş 2 Nolu Şube Başkanı Eyüp Baran, Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Turan ile Özel İdarede çalışan kadınlar katıldı.

Günün önemine binaen Özel İdarede çalışan kadınları temsilen konuşan Sevtap Kaygusuz, kadınların sevgi, fedakârlık ve emekleriyle topluma ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, ?Kadınsız üretim, kadınsız bilim, kadınsız sanat düşünülemez. Kadın merhamettir, kadın medeniyetin ta kendisidir. Nezaket ve zarafetin en iyi temsilcisidir. Bu nedenle geleceğe güvenle bakabilmek, kadın ve kadına verilen önemle doğru orantılıdır. Daha mutlu bir gelecek temennisi ile tüm kadın mesai arkadaşlarımın Kadınlar Günü´nü kutluyor, bu özel günde bizleri unutmayan Genel Sekreterimiz Nebi Kaya´ya, mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.? dedi.

Yol İş 2 Nolu Şube Başkanı Eyüp Baran ve Bem-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Turan da konuşmalarında 8 Mart´ın önemine vurgu yaparak, kadınları kutladı.

Genel Sekreter Nebi Kaya ise, idarenin her bir kademesinde kadın personeller ile bir arada çalıştıklarını ifade ederek, ?Zira müdürümüz olarak bir hanımefendi hizmet üretiyor, kadın mühendislerimiz proje üretiyor, kadın memurlarımız yazışmalarımızı yapıyor ve kadın işçi kardeşlerimizde sahada hizmet üretiyorlar. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türk kadının gelmiş olduğu iyi noktayı gösteriyor. Hanımefendi kardeşlerimizin çalışmalarıyla, büyük bir vilayet olan Sivas´ın en ücra köşesine hizmet götürülüyor. Tüm kadınlarımızı bu mutlu günlerinde kutluyorum.?dedi.

Divriği Darüşşifasının Melike Turan Melek tarafından yapıldığının altını çizen Genel Sekreter Kaya, "Bir hanımefendinin yaptığı bu eser muhakkak görülmelidir. İnsanlara şifa dağıtıyor. Bizim medeniyetimizin özünde var olan nokta orasıdır. Bizler zaman içerisinde belki bazı şeyleri kaybetmiş olabiliriz. Ancak Milli Mücadele döneminde yine kadının cepheye koşması, bu vatana asker yetiştirmesi ve onu uğurlaması ve bugün çalışma hayatının her bir sathında görev alması, Türk kadınının göstermiş olduğu fedakârlığın ve çalışma gayretinin en iyi göstergesidir. Şüphesiz ki kadınlarımız daha iyisini daha güzelini hak ediyor?dedi.

 Kadınlar Günü kutlaması programı Genel Sekreter Kaya´nın, kadın personellere günün anısına gül ve hediye takdim etmesiyle sona erdi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER