Gündem

HER TÜRLÜ SENARYOYLA EĞİTİME HAZIRIZ

HER TÜRLÜ SENARYOYLA EĞİTİME HAZIRIZ

HER TÜRLÜ SENARYOYLA EĞİTİME HAZIRIZ
26-08-2020 07:00

Uğur YİĞİT

Koronavirüs nedeniyle aylardır kapalı olan okullar 21 Eylül´de açılmaya hazırlanıyor. İlimizde de okullar yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor. Okullarda yapılan çalışmalar hakkında ve virüse karşı okullarda alınacak tedbirler konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı açıklamalarda bulundu. Velilerin 21 Eylül´de gönül rahatlığıyla çocuklarını okullara gönderebileceğini ifade eden Savaşçı, ?Velilerimiz rahat olsun. Biz salgın dönemi başladığı andan itibaren okullarda gerekli dezenfektan ve hjiyen çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettik. Biz ikili eğitime de hazırız. Normal eğitime hazırız. Bakanlık derse ki ?Birinci, ikinci sınıflar sabah, üçüncü ve dördüncü sınıflar öğlen gelsin´ biz buna da hazırız. Biz bütün planlarımızı her türlü senaryoya göre yaptık. Okul idarecilerimiz gece gündüz çalıştı. Masalar, sıralar, lavabolar her yer dezenfekte edildi. 21 Eylül´de bizim okullarımızın hijyen konusunda hiçbir sıkıntısı olmayacak. Hiçbir sıkıntımız yok. Maske ve dezenfektan sıkıntımız yok. Okulları tam da açabiliriz, ikili eğitime de geçebiliriz. Kısıtlı, sınırlandırılmış bakanlığımızı talimatları ne olursa olsun. Öğrencilerimiz çok rahatlıkla güvenli bir şekilde okula gelebilirler? dedi.

OKULLARIMIZI VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZLEDİK

Savaşçı,?Biz çocuklarımızı özledik. Biz öğretmenlerimizi özledik. Biz salgın sürecinde yatmadık. Gece, gündüz çalıştık. Okullarımızı özledik, okulları birlikte açacağız. Vatandaşlarımız sosyal mesafe ve maske konusuna riayet etsin. Şuana kadar verdiğimiz emekler boşa gitmesin. Virüsle etkin mücadele etmemiz lazım. Bunun için lütfen kurallara uyalım. ?diye konuştu.

OKULLARI HEP BİRLİKTE AÇACAĞIZ

Öğrencinin ve öğretmenin olmadığı yerde milli eğitim müdürlüğü yapmanın zor olduğunu belirten Savaşçı, velilere de çağrıda bulunarak, ?Lütfen evde kalalım. Gereksiz yere sokağa çıkmayalım. Çocuklarımız da yeni hobiler geliştirelim. Çocuklarımızın yaşam becerilerini kazanacağı aktiviteler de bulunalım. Çocuğumuzla beraber kitap okuyalım. Ayın 21´inde inşallah okulları açacağız. Çocuklarımız hayallerinden vazgeçmesin. Biz çocuklarımıza her türlü desteği vereceğiz. Velilerimiz rahat olsunlar. Çocuklarını gönül rahatlığıyla okullara gönderebilirler. Biz bugün okulları açmaya hazırız. Her şeyin önlemini aldık. ? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER