Ekonomi

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN
06-12-2018 07:58

Bakkalda kırtasiye, kasapta sebze, büyük marketlerde ise her çeşit ürünün satılması nedeniyle iş yapamayan esnaflar sitem ediyor. O sitemkar esnaflardan birisi olan ve yaklaşık 30 yıllık ticareti hayatını sonlandırmak zorunda kaldığını söyleyen Mustafa Yıldırım (48), ?Her esnaf kendi işini yapsa dükkanımızı kapatmaz, istihdama da ekonomiye de katkı sunmaya devam ederdik? dedi.

Erhan CEYLAN/

Belediye arkasındaki Ali Ağa Cami Sokak´ta uzun yıllardır esnaflık yapan Mustafa Yıldırım (48), yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle ekmek teknesini kapatmak zorunda kaldı. Dükkan kirası, işçi parası, elektrik, su ve vergi derken daha fazla zarara uğramadan kırtasiye dükkanını kapatma kararı aldıklarını bildiren Yıldırım, ?Bakkallarda dahi kırtasiye ürünü satılmaya başladı. Her esnaf kendi işini yapsa bu duruma düzmezdik? dedi.

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılara kendi işini yapmayan esnafların adeta tuz biber olduğunu vurgulayan Yıldırım, ?Ben 18 yaşından bu yana ticaretle uğraşıyorum. İçinde bulunulan durum ortada iken esnafların kendi işinin haricinde ürün satması bizim gibi çok sayıda esnafı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Senet, dükkan kirası, çalışan parası, vergi ve diğer kalem ödemelerini aksatmamak, borçlu duruma düşmemek için ekmek teknemizi kapatmak zorunda kaldık. Allah borcu olana, zor durumda kalan esnafa yardım etsin? dedi.

TÜM ÜRÜNLERDE İNDİRİM

Yıldırım, ellerindeki ürünlerin eritilmesi için yüzde 50´ye indirim de uyguladı. Yılsonuna kadar açık kalacak olan dükkan camlarına ?Kapatıyoruz´ yazıldı, kültür kitaplarında yüzde 20, hazırlık kitaplarında yüzde 30, kırtasiye ürünlerinde 25 lira ve üzerindeki alışverişlerde yüzde 40, seçili ürünlerde ise yüzde 50´ye varan indirim uygulandı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER