Yaşam

HİBE ALAN İŞLETMELERE ZİYARET

HİBE ALAN İŞLETMELERE ZİYARET

HİBE ALAN İŞLETMELERE ZİYARET
30-07-2018 07:38

Nurettin ÇUKURUYURT/

DAP ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında hibe alan işletmelerin yeni taleplerini yerinde dinlemek için işletmeleri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, 16 projenin yıl sonuna kadar hizmete sunulacağını açıkladı.

Tohum eleme paketleme tesisi konusunda hibe desteği alan işletmeler ile ilimizde inşaatları tamamlanan DAP Projesi yatırımcılarına ait işletme ziyaretlerinde, il genelinde hayvancılık sektöründe yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldız, ?Yatırımcılarımız 2017 yılında İl Müdürlüğümüze 49 başlık ahır inşaatı projelerini sunmuş ve uygun bulunan projeler yatırıma alınmıştır. İnşaatlar için gereken yasal izinler, geciken ve kış sezonunun girmesiyle ara verilen projeler inşaat sezonunun başlamasıyla hız kazanarak bitime yaklaşmıştır.

DAP projesi kapsamında ahır ve ağıl projelerinden daha önce 4 tanesi tamamlanarak faaliyete geçmiş ve bu 5 projeyle birlikte devam eden diğer ilçelerimizdeki toplam 16 projemiz bu yıl Ekim ayına kadar tamamlanarak İlimiz hayvancılığının hizmetine sunulacaktır. 2018 yılında hibe kapsamına alınan 11 adet projemiz ise fizibilite aşamalarını tamamlamış ve en kısa sürede inşaata başlayarak yılsonuna kadar faaliyete geçmesini beklemekteyiz. Bu gibi tarımsal ve hayvansal tesislerin modernize edilerek daha sağlıklı yapıya kavuşacağını, ülke çapında ise üretimin artırılarak hem çiftçilerimizin hem de ülke ekonomimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Diğer etap ve çağrı dönemlerinde ne kadar çok müracaat olursa İlimize daha fazla yatırım gelecektir. Bu projelerin başta yatırımcılarımız olmak üzere ilimize hayırlı olmasını, bol ve bereketli kazanç sağlamasını diliyorum? dedi.

TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Yıldız, gezi ve ziyaretler kapsamında Altınyayla´da faaliyete geçirilen tohum eleme paketleme tesisi ile Çelik Silo yapan yatırımcısı Abdullah Dizmir, Kumukoğlu Limited Şirketini gezdi. Yatırımcılardan bilgi alıp, taleplerini dinledi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER