Yaşam

?HİÇ BİR TİCARİ BEKLENTİ YOK?

?HİÇ BİR TİCARİ BEKLENTİ YOK?

?HİÇ BİR TİCARİ BEKLENTİ YOK?
15-02-2017 08:26

Vali Davut Gül, Eski Numune Hastanesi´nin yanına Merkez Camiinin yapılmasını Sivaslıların istediğini belirterek ?Bu projeyle 140 dönümlük alanda hiçbir ticari beklenti olmadan dönüşüm yapıyoruz?dedi.

Nurettin ÇUKURYURT

Eski Numune Hastanesi´nin bulunduğu bölgeye yapılacak olan Merkez Camii ve Külliyesi Kurucular Kurulu ilk olağan genel kurul toplantısını yaparak, başkanlığa Esnaf Dernekleri Birliği Başkanı Beşir Köksal´ı seçti. Genel Kurulda konuşan Vali Davut Gül, Merkez Camiinin yapımını Sivaslıların istediğini belirterek ?Bu projeyle 140 dönümlük alanda hiçbir ticari beklenti olmadan dönüşüm yapıyoruz? dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen ilk genel kurulun divan başkanlığını Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil yaparken, Genel kurula Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Köksal, Müftü Şükrü Balkan  ve camiinin kurucular kurulu üyeleri katıldı.

SÜREÇ BAŞLADI

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve dernek başkanlığına seçilen Köksal, il müftülüğü ile yapılan görüşmeler sonrası dernek kurduklarını ifade ederek, derneğin kurulmasıyla birlikte ilimiz şehir merkezine yeni bir cami yapılması için sürecin başlatıldığını söyledi.

GÜZEL PROJE

Belediye Başkanı Sami Aydın ise yapılacak camiyle ilgili görev alan ve emek harcayan herkese teşekkür ederek, şehrimizin güzel bir projeye kavuşacağını söyledi.

TİCARİ BEKLENTİ YOK

Vali Davut Gül ise, Sivaslıların Merkez Camii ve Külliyesi projesini talep ettiklerini ifade ederek, projenin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın himayelerinde başlatıldığını söyledi. 

Söz konusu projenin ortaya çıkmasıyla birlikte 140 bin metrekare alanda bir dönüşüm çalışmasına başlandığını dile getiren Vali Gül, "Projemiz birçok işe vesile oldu. Bir liralık ticari beklentiye girilmeden çalışmalar yapılıyor. Bu işi başarabilen çok az il vardır. Projeye bakıldığında jandarmanın olduğu binadan başlayarak Kızılırmak İlköğretim Okulu ve Halk Eğitim Merkezi´nin olduğu alan kalkıyor. Burası yeşil alan oluyor altına da otopark yapılıyor. Böylece otopark sorunumuz kısmen çözülüyor. Kot farkından dolayı da bu alanın altına el sanatları çarşısı yapacağız. Numune Hastanesi´nin olduğu alan ve çevresine de 3 bin metrekare alandan oluşan camii inşa edilecek."dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER