Siyaset

Hızlı Tren 215 Bin Kişiyi Taşıdı

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treninin açıldığı tarihten bugüne kadar 215 bin kişiyi taşıdığını söyledi.

14-07-2023 17:15
SİVAS
Arife Defne ARSLAN
AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treninin açıldığı tarihten bugüne kadar 215 bin kişiyi taşıdığını söyledi.
TBMM’de konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treninin Sivas’a ulaşım noktasında büyük katkı sağladığını belirterek, Sivas’ı ziyaret eden vatandaşların da bu sayede Sivas’ın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginlikleriyle tanışma fırsatı bulduğunu ifade etti. Toy, “26 Nisan 2023 tarihi itibariyle hizmete açılan Ankara Sivas Hızlı tren hattı Sivas ve yakın şehirleri de halkımızın büyük teveccühüne mahzar olmuş. Açıldığı tarihten günümüze 215 bine yakın vatandaşımız seyahat etmiştir. Hızlı tren hattıyla Ankara Sivas arası demiryolu mesafesi 603 km’den  405 km’ye, 12 saat olan demiryolu seyahat süresi 2 saate inmiştir. Projenin coğrafi ve kültürel varlıkların tanınması, gastronomi zenginliğinin fark edilmesi, turizm gelirlerinin yatırım ve ticaret potansiyelinin artması gibi sayamayacağımız birçok alanda Sivas’ımıza katkısı olmuştur. Hızlı trenin etkisiyle sadece Gök medrese ve vakıf müzesi ziyaretçi sayısı geçen yılın Mayıs ve Haziran dönemlerine göre yaklaşık 4 kat artışla 50 bine ulaşmıştır. Hızlı tren hattı Sivas’ımıza ve ülkemize tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER