Gündem

HIZLI TRENİN de, MERKEZ CAMİNİN de YERLERİ DEĞİŞMEYECEK

HIZLI TRENİN de, MERKEZ CAMİNİN de YERLERİ DEĞİŞMEYECEK

HIZLI TRENİN de, MERKEZ CAMİNİN de YERLERİ DEĞİŞMEYECEK
06-02-2017 08:50

HERKES KONUŞUR, KARARI BİZ VERİRİZ

?Demokrasi var, herkes konuşur, fikrini söyler ancak son kararı biz veririz.?diyen Vali Gül, ?Kent konseyi, başkanlar kurulu Sivas´ın önde gelen kişileri ama Sivas halkı böyle istiyor. Hatta, milletin talebi Cami´nin Kızılırmak ilkokulu ve Halk Eğitimi´n yerine yapılması yönünde ama bahçe sorunları var, çözülemiyor. Kilislerde en güzel yerlere yapılmış. Bu camide oraya yapılacak.?dedi.

KENARDA BOŞ YERLERE CAMİ YAPILMAZ

Şehrin kenarı gelişsin, değer kazansın diye Cami´nin boş yerlere yapılmasının yanlış olacağını da söyleyen Vali Gül, ?Mesela gidip Meraküm´e alışveriş merkezi yapsalardı. Ya da kendi binalarını gidip o dedikleri yere yapsalardı. Herkes derenin taşıyla derenin kurbağasına vurmaya çalışıyor. Böyle bir şey yok. İşi zorlaştırmanın anlamı yok.?dedi.

HABER MERKEZİ

Yüksek Hızlı Tren´in yeri kesinleşti. Yeri belli, güzergahı belli onla ilgili değişme konusunda bize gelen bir şey yok. Değişme konusunda bundan sonra bir şey olmaz zaten. Bu ben geldiğimde zaten kesinleşmişti. Şuan zaten tüm hızla çalışmalar devam ediyor.

Bizde demokrasi var. Herkes konuşur ve fikrini söyler. Ama son kararı biz veririz. Bizim kararımızda Sivaslıların böyle talebi var, dolayısıyla o cami yapılacak. 3.200 metrekarelik alan var toplam alanı 140 bin metrekaredir. Bunun nesi çok veya nesi yanlış anlamıyorum. İnsan olmayan yere cami yapılsın, işte şehrin şu kenarına cami yapılsın. Madem şehrin hangi kenarına cami yapıyorlardı da alışveriş merkezini niye gidip oraya yapmadılar. Mesela gidip Merakum´a gidip alışverişi yapsalardı. Ya da kendi binalarını gidip o dedikleri yere yapsalardı. Bizim 140 bin metrekarelik alanda hep yüksek binalar var. O binalar yapılırken bu insanlar neredeydi. Böyle bir şey olamaz. Dolayısıyla olayı magazin malzemesine çevirmemek gerekiyor. 140 bin metrekare alanda dönüşüm Türkiye´de yapılan sayılı çalışmalardan biridir. Paran olsa bunu para ile yapamazsın. Sadece dönüştürülen orası değildir. Çok istiyorlarsa o başkanlar o halin olduğu dönüştürsünler, ulu camiinin olduğu yeri dönüştürsünler. Şimdi mi geldi akıllarına? Açık cezaevi var orada, Selçuk Anadolu Lisesi var. Bunlar yeni mi yapıldı? Oraya lojmanlar yapılırken millet neredeydi. O çirkin binalar yapılırken neden sessiz kaldılar. Herkes derenin taşıyla derenin kurbağasına vurmaya çalışıyor. Böyle bir şey yok. Bizim yaptığımızın dışında Sivas´ta yapılacak çok iş var. Onlara yoğunlaşsınlar.

Kent konseyini biz ikna etmeye çalışmadık ki. Çok ciddiye almamak lazım. Kent konseyi ne demek.. Yasal olarak kent konseyi bir şeye onay verse ya da buna benzer böyle bir şey yok. O Coğrafya da camii ihtiyacı var. Bu camide uygun olan yere yapılacak. Nereye giderseniz gidin kiliseler en güzel yerde? Burada Selçuklu yaşamış, Osmanlı yaşamış Müslüman olarak.. Bizler vakit namazında camii aramıyoruz. Milletin aklı yeni başına gelmiş. Çok ciddiye almamak lazım. Camiinin şehir merkezinde olması gerek. Şehir merkezinde bundan daha uygun yer olsun buraya yapalım. Ama falan yere olsun orası gelişsin diye bir şey yok. İşi zorlaştırmanın anlamı yok. Sivaslıların böyle bir talebi var. Buranın patronu Sivaslılar. Milletin talebi Kızılırmak ve halk eğitimin yanına yapılması ama oraya yapıldığı zaman bahçeyle ilgili sorunlar var çözülmüyor. 30 bin 50 bin kişiyle bizim öğlen namazı kılacağımız bir yere ihtiyacımız var.

Ulu camiine gelince bir cenaze namazında millet üst üste resmen.. Buraların düzeltilmesi gerek. Kent konseyi, başkanlar kurulu Sivas´ın önde gelen kişileri ama her şeyi de çok ciddiye almamak gerekir. Fikrini beyan eder, söyler saygımız sonsuz. Bizler Belediye başkanı, milletvekili ve bakanımızda istişare halindeyiz. Esnaf Odaları Birlik Başkanımız, ticaret odası başkanımız, Meclis Başkanımız, Rektörümüz ile görüşmelerimiz var. Yeterde artar bile..

Para olursa bu iş 2 seneye biter. Olmazsa 50 seneye biter. Ben şuna inanıyorum başlayıpta bitmeyen hiçbir camii yok. Sadece ne zaman biter muamma... 4 Eylül Camii de bitti kendi aralarında sıkıntıları var inşallah o sorunu da çözeceğiz. Hiçbir derdi yok. Yakın zamanda açarız sorun yok yani o konuda. 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER