Gündem

HİZMETE GİRMEDEN TADİLATA

HİZMETE GİRMEDEN TADİLATA

HİZMETE GİRMEDEN  TADİLATA
09-10-2017 07:59

GÜNLÜK 850 BAŞ HAYVAN 200 TON SÜT

Ulaş Kovalı bölgesinde 150 bin metrekare alan üzerine kurulun Et ve Entegre Tesisi, 2000 yılında özelleştirildikten sonra kapanan Et ve Balık Kurumu´nun yeniden Sivas´a kazandırılmasını sağlamıştı. Günlük 500´ü büyükbaş, 350´si ise küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 850 baş kesimi ile günlük 200 ton süt işleme imkânı sağlaması planlanan tesis ile ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyon Başkanı Mustafa Yılmaz, inşaatı İl Özel İdaresi tarafından yapıldıktan sonra Tarım Orman Bakanlığı´na devri yapılan Et ve Süt Entegre Tesisinin tadilat çalışmalarının ardından hizmete sunulacağını bildirdi.

DEVRİ 2015´TE YAPILDI

Tam kapasite ile hizmete girmeden tadilata alınan Et ve Süt Entegre Tesisi İl Özel İdare tarafından inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra dönemin Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu´nun katılımıyla düzenlenen tören ile Et ve Süt Kurumu´na devredilmişti. Bugün ise tadilat çalışmalarının devam ettiği tesisin kısa sürüde bitirilerek Sivas´ın hizmetine sunulacağını söyleyen Yılmaz, Et ve Süt Entegre Tesisinin yanı sıra İl Genel Meclisi Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyonu´nun 2017 yılı yatırımları kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erhan CEYLAN/

Et ve Süt Kurumu´na devredildikten sonra açılışı ve işçi alımları ile ilgili çeşitli spekülasyonlara neden olan Ulaş Kovalı´daki Et ve Süt Entegre Tesisindeki tadilat çalışmaları devam ediyor.

2015´ten bu yana iki kez resmi olarak açılan ancak günümüzde henüz hizmete sokulamayan tesiste yürütülen tadilat çalışmalarının kısa sürede bitirilerek hizmete gireceği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyon Başkanı Mustafa Yılmaz, inşaatı İl Özel İdaresi tarafından yapıldıktan sonra Tarım Orman Bakanlığı´na devri yapılan Et ve Süt Entegre Tesisinin tadilat çalışmalarının ardından hizmete sunulacağını söyledi.

1.OSB´DE 8 BİN İSTİHDAM

Et ve Süt Entegre tesisinin yanı sıra İl Genel Meclisi Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyonu´nun 2017 yılı yatırımları kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, 435 hektar alan üzerine kurulan 1. Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren 222 firmada yaklaşık 8 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

2. Organize Sanayi Bölgesi´nin ise Kovalı mevkiinde planlanmış olup mülkiyet çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yılmaz, komisyonun yürüttüğü çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi;

GEMEREK´TE YATIRIMCI BEKLENİYOR

?234 sanayi parseli oluşturulan 2. Organize Sanayi Bölgesi´nde 5 kişiye tahsis yapılmıştır. İnşaatı Özel İdaremizce yapıldıktan sonra Tarım Orman Bakanlığına devredilen Et ve Süt Entegre Tesisleri tadilat çalışmalarından sonra kısa bir süre içerisinde ilimizin hizmetine sunulacaktır. Gemerek Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı tamamlanmış olup 50 hektar üzerine kurulmuş ve yatırımcı beklemektedir. Şarkışla Organize Sanayi Bölgesinde 5 firma faaliyet göstermekte ve yaklaşık 100 kişi istihdam edilmektedir. Özel İdaremiz organize sanayi ve diğer sanayi tesislerine gerekli yardım ve çalışmalarını her zaman olduğu gibi sürdürmeye devam etmektedir. Turizm konusunda ise ilimizde bulunan tarihi eserlerin restorasyonu Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz marifetiyle yapılmaktadır. 2023 Bölge Planına göre Turizm bağlamında Kemaliye-Divriği ve Arapkir Kültür Turizm koridoru geliştirilecektir. Ayrıca planda Sivas ilinde bulunan termal turizm potansiyeli ve Balıklı Kaplıca gibi alternatif tedavi imkânlarının tanıtım ve hizmeti için gerekli altyapının geliştirilmesi bölgemize önemli katkı sağlayacaktır. Bir diğer değerlendirme ise Özel İdaremizce yapılan ve bölgenin hizmetine sunulan Yıldızdağ Kayak Merkezi kış turizminin bölgede geliştirilmesi için potansiyel arz etmekte olup, gün geçtikçe daha iyi seviyelere gelmektedir.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER