Gündem

HİZMETLER TAÇLANDIRILMALI

HİZMETLER TAÇLANDIRILMALI

HİZMETLER TAÇLANDIRILMALI
10-03-2017 08:57

Türkmenoğlu, ?Hükümetimizin de desteğiyle her yönden gelişmeye açık olan ilimiz, ilk çıkan kararnamede Cazibe Merkezleri arasında yer almamıştır. Yapılan hizmetlerin Sivas´ın Cazibe Merkezi iller arasına alınmasıyla taçlanacağına inanıyoruz. Sivas da Cazibe Merkezi olmalıdır? Dedi

ÖNEMLİ AVANTAJ SAĞLIYOR

Cazibe Merkezi olmanın Sivas´a büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Türkmenoğlu bu avantajların, Yer tahsisi, 10 milyon lira bina yapım desteği, bir milyon lira taşıma ve montaj desteği, 6-10 yıl vadeli sıfır faizli kredi ile SGK primi, Gelir Vergisi ve Danışmanlık desteği olduğunu söyledi.

6.BÖLGE DE OLMALIYIZ

Sivas´ın, Kalkınmada öncelikli 4.bölge kapsamında olduğunu, bunun sanayi ve gelişmeye fazla bir katkı sağlamayacağını belirten Başkan Türkmenoğlu ?Sivas Düzce ile aynı bölgede. Bu nedenle caziplik yok. 6.Bölgede olmalıyız. Şanlıurfa şimdiden bunun meyvesini almaya başladı? dedi.

 NURETTİN ÇUKURYURT /

                Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparak Sivas´ın 23 il´in yer aldığı ?Cazibe Merkezleri? arasına alınması için ?Sivas Cazibe Merkezi olsun, Türkiye Hayat Bulsun? adıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi.

                Belediye Sosyal Tesislerinde dün beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri olduğu halde açıklamalarda bulunan ve kampanyanın startını veren, Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Türkmenoğlu, Kasım ayında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile komşularımız Malatya ve Erzincan´ın da aralarında bulunduğu 23 İl´in Cazibe Merkezi ilan edildiğini, Sivas´ın da Kalkınmada öncelikli 4. Bölge kapsamına alındığını hatırlattı.

                4.Bölgede olmanın önemli avantajları bulunmadığını söyleyen Türkmenoğlu, 6.Bölge de bulunan Cazibe Merkezi 23 İl´de,Yer tahsisi, 10 milyon lira bina yapım desteği, bir milyon lira taşıma ve montaj desteği, 6-10 yıl vadeli sıfır faizli kredi ile SGK primi, Gelir Vergisi ve Danışmanlık desteği getirildiğini belirterek ?Şanlıurfa şimdiden yatırımcı sanayici çekmeye başladı. Zorlu gurubunun orada büyük bir yatırıma başlayacağını öğrendik. Sivas da, bu iller kapsamına alınırsa, çok büyük destekler alırız, sanayimiz gelişir, ekonomimiz büyür, istihdamımız artar? dedi.

TAÇLANDIRILMIŞ OLUR

                Hükümetin Sivas´a Hızlı tren başta olmak üzere önemli projeler yapmakta olduğunu da ifade eden Başkan Türkmenoğlu, Sivas´ın Cazibe Merkezi iller arasına alınmasıyla bu hizmetlerin taçlandırılmış olacağını vurguladı.

 BAŞBAKAN´DAN İSTEMELİYİZ

                19 Mart´ta Başbakan Binali Yıldırım´ın Sivas´a geleceğini de hatırlatan Ahat Türkmenoğlu, şehre gelecek bakanlardan ve Başbakan Yıldırım´dan öncelikle Sivas´ın Cazibe Merkezi kapsamına alınmasının, ortak bir dille talep edilmesi gerektiğini belirtti.

                Türkmenoğlu, dernek olarak diğer Sivil toplum kuruluşları ve Ticaret Sanayi Odası´nın desteği ile ?Sivas Cazibe Merkezi olsun, Türkiye Hayat Bulsun? kampanyası başlattıklarını sözlerine ekledi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER