Gündem

HUDUTSUZ KÖY PROJESİ HAYATA GEÇTİ (VİDEO)

HUDUTSUZ KÖY PROJESİ HAYATA GEÇTİ (VİDEO)

HUDUTSUZ KÖY PROJESİ HAYATA GEÇTİ (VİDEO)
06-08-2020 07:00

Uğur YİĞİT

Merkeze bağlı Aşağıyıldızlı köyünde uygulanan Hudutsuz Ürün-Köy Projesi alanında incelemelerde bulundu. Hudutsuz Ürün-Köy Projesi hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız´dan bilgi alan Vali Salih Ayhan, üreten çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını ifade ederek ?Üreten ve ürettikçe büyüyen çiftçimize güç vermek, tarla parsellerinin bölünmesi sebebiyle üretimde yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla "Hudutsuz Ürün-Köy Projesi" Merkez Aşağı Yıldızlı Köyü´nde hayata geçti? dedi.

Projenin tarımsal üretimi arttıracağını vurgulayan Vali Salih Ayhan, "Ürün ve üretim bölünmesin diye toplam 127 parseli birleştirerek, 10 parsel halinde 6 bin 886 dekar alanda tek bir ürünü, pazar oluşturacak şekilde üreten Aşağı Yıldızlı köyü çiftçilerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sivas´ın son yıllarda tarımsal üretimde olağanüstü bir noktaya geldiğinin altını çizen Vali Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bunun devam ettirilmesi ile sürdürülebilir olması noktasında desteklerimiz devam etmektedir. Çiftçilerin her zaman yanında olduğumuzu göstermek adına da sahadayız. Burada, 6 bin 886 dönüm, 10 parsel büyüklüğünde Türk tarımının, Türk çiftçisinin en sıkıntılı alanı, mülkiyetin aşırı şekilde bölünmesi.  Bu mülkiyet bölünmesi, üretim maliyetin artması demek, birim başına elde eden gelirin de düşmesi demekti. Hakikaten buradaki proje, Hudutsuz Ürün / Köy Projesi kapsamında parsellerin birleştirilmesi ve yönetimin tek merkez olmasıyla birlikte üretim maliyetlerin düşmesi, birim başına elde edilen gelirin artması demektir ve çiftçimizin de cebine daha fazla paranın girmesi demektir. Bu proje, uzun sürede Sivas´ta konuşuldu bir noktaya gelmiş ancak hukuki sorunlardan dolayı inkıtaya uğramıştı. Hukuki sorunda kalktı inşallah bundan sonra bu bölgenin daha da fazla kalkınacak. Bu proje, gerçekten Türk tarımının kurtuluş reçetelerinden birisidir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER