Gündem

İCRAATINI ANLATTI

İCRAATINI ANLATTI

İCRAATINI  ANLATTI
15-03-2017 08:59

GÖKHAN KARA

 

İki ayda bir basının karşısına çıkarak, icraatlarını anlatan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Üniversitemizi her geçen gün bir adım daha ileriye götürmeye çalışıyoruz? dedi.

       İCRAATIN İÇİNDEN

-          3 BİN 12 LİRA PROMOSYON

-          YÜZDE 25 İNDİRİM

-          HERKESE BİLGİSAYAR

-          TAZİYE GELENEĞİNE DEVAM

-          KAMPÜSE DUBLE YOL

-          11 TATLI SU ÇEŞMESİ

-          KONSEY BAŞKANLIĞI

-          HABERSİZ KONTROLLER

-          MİMARLIKTA MİMAR YOK

 

SON İKİ AYDA YAPILANLAR

Rektör Prof. Dr. Yıldız son iki ay içerisinde, personel için banka promosyonu ihalesi yaptıklarını ve 3 bin 12 lira ile rekor kırdıklarını, ilk kez atanan öğretim üyelerine bilgisayar vermeye başladıklarını, taziye geleneğini sürdürdüklerini, kampüs içerisine 2 gidiş-2 gelişli duble yol ile 11 yere tatlı su çeşmesi yapacaklarını söyledi.

KONSEY BAŞKANI OLDU

Rektör Prof. Yıldız, 50 Ülkeden 151 Üniversitenin üye olduğu,  Üniversiteler Konseyi Başkanlığına , devlet büyüklerinin tavsiyesi ile seçildiğini belirterek ?Bu Cumhuriyet Üniversitesi´ne yabancı öğrenci gelmesi açısından da önemli bir görevdir? dedi.

ANCAK MİMARLIKTA TEK MİMAR

Zaman zaman kampüs içerisinde haber vermeden özellikle Yemekhane ve sosyal donatılarda inceleme yaptığını, sık sık öğrencilerle görüştüğünü de söyleyen Rektör Yıldız, Mimarlık Fakültesi´nde sadece bir mimar olduğunu, bu nedenle hastane giriş kapıları projesini dışarıya yaptırmak zorunda kaldıklarını, ancak bunun için hastaneden bir para çıkmayacağını ifade etti.

 

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, göreve başlamasından sonra her iki ayda bir düzenlediği, ?İcraatın içinden? programına benzeyen toplantılar kapsamında dün konukevinde bir kez daha basının karşısına çıktı, son iki aylık çalışmaları ve planlanan faaliyetleri anlattı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ve Fakülte dekanlarının da katıldığı kahvaltılı toplantıda, icraatlarını sıralayan Rektör Yıldız, personel banka promosyonunda Türkiye´de en yüksek rakam olan 3 bin 3 lirayı geçerek, 3 bin 12 lirayla ihaleyi sonlandırdıklarını söyledi.

HAZİRAN´DA 3 BİN 12 LİRA

Rektör Yıldız, Vakıfbank ile 3 bin 12 liraya anlaştıklarını, bunun personele önemli katkı sağlayacağını belirterek ?Her personelimiz 3 bin 12 lira alacak. Profesörü de, hizmetlisi de aynı. Ödemeler Haziran ayında herkesin hesabına tek seferde yatacak? dedi.

YÜZDE 25 İNDİRİM

Üniversite Vakfına bağlı okullarda okuyan personel çocuklarına indirim sözü verdiklerini de hatırlatan Rektör Yıldız ?Bu sözümüzü tutuyoruz. Yüzde 25 indirim kararı aldık? dedi.

HERKESE BİLGİSAYAR

Üniversiteye ilk kez atanan öğretim üyelerine bilgisayar hediye ettiklerini, odalarının kendileri gelmeden hazırlandığını da söyleyen Yıldız, ?Yakında bilgisayar ihtiyacı olan tüm öğretim üyelerimize bilgisayar vereceğiz, bunun çalışmasını da yapıyoruz? diye konuştu.

 TAZİYE GELENEĞİ

Üniversite personelinden yakınları vefat edenlere  Prof. Dr. Recep Toparlı ve Doç. Dr. Hakan Yekbaş tarafından üniversite adına aynı gün içerisinde taziyede bulunduklarını ve bunu gelenek haline getirdiklerini de vurgulayan Rektör Yıldız,  ?Bende müsait olduğum zaman gidiyorum. Sevinçleri paylaştıkça çoğaltırız üzüntüleri de paylaştıkça azaltırız.? dedi.

YOLLAR YENİLENECEK

Kampüste peyzaj çalışması başlattıklarını, ilk planda kültür merkezi ve ilahiyat fakültesi önündeki alanı yapacaklarını da açıklayan Rektör, yerleşke içerisindeki tüm yolların ana girişten itibaren iki gidiş-iki gelişli, bisiklet yolları ve ileride tramvay da düşünülerek yeniden yapılacağını anlattı.

11 YERE TATLISU ÇEŞMESİ

Kampüs içerisine hayırseverler tarafından yaptırılacak 11 tatlı su çeşmesinin yerinin belirlendiğini ifade eden Rektör Yıldız, ?Bu konuda bir hayırseverimiz bir çeşme yaptırdı. Diğerlerinin de yakın zamanda başlamasını planladık. Öğrencilerimiz ve üniversitemiz için iyi bir hizmet olacak? dedi.

KONSEY BAŞKANI OLDU

Üniversiteler Konseyi başkanlığına seçildiğini, bunun Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas adına önemli bir görev olduğunu da söyleyen Yıldız ? 50 ülkeden 151 rektörün üye olduğu birliğe devlet büyükleri tarafından tavsiye edilerek başkan seçildim.  Sivas ve üniversite açısından çok önemlidir. Özellikle Sivas´a yabancı öğrenci gelmesi için üye ülkelerin çeşitli fakülteleriyle ortak çalışma yapmayı düşünüyoruz? dedi.

HABERSİZ KONTROL

Belli aralıklarla zamansız ve habersiz bir şekilde yemekhaneleri kontrol ettiğini, öğrencilerle bir araya geldiğini, fikirlerini aldığını, sorunlarını dinlediğini de hatırlatan Rektör Alim Yıldız, ?Temizlik ve hijyene dikkat edilmesini sağlıyoruz. Bizim görevimiz öğrencilerimize kaliteli ve güzel hizmetler sunmaktır. Bunu yapmak zorundayız. Onları memnun etmeliyiz. Gittikleri yerde Sivas´ın kültür elçileri olmalılar.? dedi.

HOCA BULUNAMIYOR

Rektör Yıldız, en önemli sorunlarının Mimarlık ve İletişim Fakültelerine hoca bulunamaması olduğunu da söylediği programda ?Mimarlık fakültesinde maalesef bir tane mimarımız var. Bir türlü hoca bulamıyoruz. Mimarlık ve iletişim şuanda hocaların az olduğu fakültelerimiz. Kapı projelerini bundan dolayı mimarlık fakültesine yaptıramıyoruz. Birkaç proje geldi,  onları yaptırıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bitince uygulayacağız. Amacımız bunları üniversiteden para çıkmadan hayır sahiplerine yaptırmaktır? dedi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER