Spor

İMPARATOR KARABULUT

İMPARATOR KARABULUT

İMPARATOR KARABULUT
31-07-2017 07:00

Ahmet Ayık Spor Lisesi Müdür Yardımcısı Metin Karabulut, okullararası genç erkekler futsal da Türkiye´nin imparatoru durumunda. 8 sezondur okullara bazında düzenlenen futsal Türkiye Şampiyonası finallerine 6 kez katılma başarısı gösteren Spor Lisesi, 1 sezon grup, 1 sezon ise yarı finallerden Türkiye şampiyonasına veda etti.  6 kez mücadele ettiği şampiyonada 3 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye 2´nciligi, 1 Türkiye 4´ncülüğü, 1´de Türkiye 5´nciliği elde eden Spor Lisesi, futsal da 8 sezonda en çok kupa ve şampiyonluk kazanan oldu. 2016-2017 eğitim dönemini Türkiye Şampiyonu olarak noktalayan Ahmet Ayık Spor Lisesi, 2014-2015 ve 2012-2013 eğitim sezonlarında Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi.

KARABULUT, ?TÜRKİYE´DE MARKAYIZ?

Ahmet Ayık Spor Lisesi Müdür yardımcısı ve okul futsal takımlar sorumlusu Metin Karabulut, futsal da okul ve il olarak Türkiye markası olduklarını söyledi. 7 kez il şampiyonu bir kez il ikincisi olduklarını belirten Karabulut, ? İl birinciliklerinin ardından bir kez grup, bir kez de yarı final son maçta finallere yükselemedik. 6 sezon futsal da Türkiye şampiyonalarında boy gösterdik. 3 şampiyonluk elde ettik. Bu başarının benzere bu spor dalında yok. Okul ve il olarak futsal da Türkiye markasıyız. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz? dedi.

KADIN FUTSAL TAKIMI FİNALLERDE

Ahmet Ayık Spor Lisesi genç kadın futsal takımı 2016-2017 eğitim döneminde Türkiye finallerinde ilk kez yer aldı. 8 yıldır düzenlenen il birinciliklerini şampiyon tamamlayan Spor Lisesi genç kadın futsal takımları bu sezon ilk kez finallerde boy gösterdi. Daha önceki sezonlarda gurup ve yarı finallerden Türkiye Şampiyonasına veda eden sporlu kadınlar, geride kalan eğitim döneminde futsal da finallere yükselerek önemli bir başarıya imza attı. Metin Karabulut yönetimindeki Spor Lisesi genç kadın futsal takımından ilerleyen yıllarda Türkiye derecesi beklentisi ise bir hayli yüksek.

SPOR SALONU AVANTAJ

Ahmet Ayık Spor Lisesi Spor Salonu okul futsal takımlarının dereceler yapmasına büyük katkılar sunuyor. Okul futsal takımları belirlenen programlarda uluslararası kriterlere uygun Spor Lisesi Spor Salonu´nda antrenman yaparak il birincilikleri, grup, yarı final ve Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyor. Planlı, programlı ve rahat şekilde antrenman yapan futsal takımları bu sayede Türkiye dereceleri elde etmekte zorluklar çekmiyor.

TAKIMA GİRMEK ÇOK ZOR

Ahmet Ayık Spor Lisesi´nde genç erkek futsal takımına girmenin zorluk derecesi bir hayli yüksek. Okulda futsal takımına girmek için yapılan seçmelerde başarılı olmak, onun ardından ise sıranın kendinize gelmesini beklemek gerekiyor. Müdür yardımcısı Metin Karabulut, 1´nci sınıfa başlayan ve futsal oynamak isteyen sporculardan seçme yapıyor. 1´nci sınıfta futsal antrenmanlarına katılmaya başlayan sporcular, 3´ncü sınıfa geldiği anda okul futsal takımında forma giymeye başlıyor. İki yıl futsal eğitimi alan sporcular, 3´nü sınıfta görev almaya başladıkları futsal takımlarında yakalanan başarılara artılar katmaya başlıyor.

MÜDÜR KARABULUT, ?REKLAM YÜZÜMÜZ?

Ahmet Ayık Spor Lisesi Müdürü Abdulkadir Karabulut, Türkiye şampiyonu olan okul genç erkek futsal takımlarının okullarının reklam yüzü olduğunu söyledi. Okullu genç erkekler futsal dendiği anda Türkiye´de ilk akla gelen okul olduklarını söyleyen Karabulut, ? Yarı final ve final maçlarında kimse bizimle aynı gruba düşmek istemiyor. Bizimle eşleşen okullar ise mağlubiyete razı olarak maça çıkıyor. Futsal da elde ettiğimiz başarılar ortada. Futsal takımlarımız okulumuzun Türkiye´deki tanıtımına büyük katkı yapıyor. Okulumuz ve Sivas´a yaptıkları büyük katkılardan dolayı Metin Karabulut ve ekiplerine teşekkür ediyorum? diye konuştu.

İL TEMSİLCİSİ POLAT, ?SİVASLI ÇOCUKLARIN YETENEĞİ FAZLA?

Futsal İl Temsilcisi Murat Polat, Sivaslı çocukların futbola olduğu kadar futsal branşına da yeteneğinin olduğunu söyledi. Futsal da il olarak okullar bazında başarılı olduklarını belirten Polat, ? Yıldız erkek, yıldız kız, genç erkek ve genç kadınlar kategorilerinde okullar bazında il birincilikleri yapıyoruz. İlimizi il dışında yapılan müsabakalarda temsil eden ekiplerimiz başarıdan başarıya koşuyor. Mevlana Ortaokulu yıldız erkeklerde Türkiye şampiyonluğu, Türkiye 3´ncülüğü elde etti. Ahmet Ayık Spor Lisesi ise genç erkeklerde Türkiye´nin en iyi okulu durumunda. Spor Lisesi genç kadın futsal takımının geride kalan eğitim döneminde Türkiye finallerine kadar yükselmesi bizim açımızdan önemli. Sivas olarak futsal da Türkiye´nin en başarılı illeri arasındayız. Bu başarının bundan sonraki süreçte artarak devam etmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER