Gündem

İnceleme Yapıldı Mı?

Sivas Ekspres olarak “Sivas'ta Gübre Dolandırıcılığı” başlığıyla Sivas’ta tarım ürünleri satışı yapan bir firmanın piyasada organomineral gübre olarak bilinen ucuz fiyatlı gübreyi GÜBRETAŞ’ın çuvallarıyla “DAP 18.46.0” gübre diye sattığı iddialarını gündeme taşımıştık. Haberin ardından Sivas Emniyet Müdürlüğü haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlatırken Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden henüz somut bir adım gelmedi

İnceleme Yapıldı Mı?
10-07-2024 11:42
SİVAS

Haber Merkezi

28 Aralık 2023’te Sivas’ta tarım ürünleri satışı yapan bir firmanın çiftçilere sahte gübre sattığı iddialarını gündeme getirmiştik. Haberin ardından Sivas Emniyet Müdürlüğü haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlatmıştı.

Haberde mağdur olduğunu iddia eden çiftçi, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne müracaat ettiğini ancak müdürlük tarafından gerekli incelemenin başlatılmadığını iddia etmişti. Çiftçinin iddiaları üzerine Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada müdürlüğe herhangi bir başvurunun yapılmadığı, çiftçinin yapılan girişimlere de karşılık vermediği ifade edilmişti.

EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın akıbetini araştırmak üzere yaptığımız araştırmada Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hala somut bir adım atılmadığı ortaya çıktı. Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından ihbar kabul edilen haberin ardından soruşturma başlatıldı ancak Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü herhangi bir girişimde bulunmadı.

Sivas Valiliği kanalıyla Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gelinen noktayla ilgili paylaşılan bilgi notunda, “28 Aralık 2023 tarihinde yerel basında çıkan haberde, İlimizde Üreticilik yapan bir çiftçimizin beyanına istinaden yapılan Gübre Dolandırıcılığı haberinde olduğu gibi Kurumumuza herhangi bir resmi başvuru bulunmamaktadır. Haberin içerisinde hangi tarım uzmanları, hangi analiz sonucuna dayanarak söz konusu gübrenin DAP 18.46.0 olmadığını, piyasada organomineral olarak bilinen ucuz fiyatlı gübre olduğunu tespit etmiş ise Kurumumuzda konu ile ilgili bir bilgi belge bulunmamaktadır. Üreticinin, Firma sahibi tarafından tehdit edildiği ve adli olarak konunun mahkemeye taşındığı gibi haber geçen olayla ilgili Kurumumuza adli makamlardan da herhangi çağrı ya da paylaşım yapılmamıştır” ifadeleri paylaşıldı.

SOMUT BİR ADIM ATILDI MI?

Yapılan açıklama birçok çelişki içerirken dolandırıcılık iddialarının üzerine hareket geçilmemesi ise tepki çekti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yapılan sözlü müracaatların dahi değerlendirildiği ve bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucu çeşitli kişilere cezalar kesildiği belirtilirken “Sonuç olarak haber kaynağında bahsi geçen olayın, bir çiftçinin beyanı olduğu konusu ile ilgili, İl Müdürlüğümüze her hangi bir resmi başvurunun olmadığını ilan ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Ancak Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün bile haberi ihbar kabul edip soruşturma başlatmasına rağmen, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yapılan sözlü müracaatların dahi değerlendirildiğini belirtmesine rağmen haberde yer alan iddiaları soruşturup soruşturmadığı merak konusu oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama ile uygulamalarının çelişkili olduğu ifade edilirken iddiaların hedefindeki firmayla ilgili herhangi bir inceleme yapıp yapmadığı, çiftçilerle irtibata geçip geçmediği sorgulanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER