Gündem

İNSAN HAKLARI EN ÖNEMLİ DEĞERDİR

İNSAN HAKLARI EN ÖNEMLİ DEĞERDİR

İNSAN HAKLARI EN  ÖNEMLİ DEĞERDİR
12-12-2017 07:36

 

 

 

Nurettin ÇUKURYURT

 

            Vali Davut Gül, 10 Aralık İnsan hakları günü nedeniyle yayınladığı mesajında ?Tüm insan hakları sosyal yaşamın en önemli değeridir? dedi.

İnsan haklarının ulusal ve uluslararası hukuk düzenlemeleri ve yasalarla güvence altına alındığını belirten Vali Gül, mesajında şunları vurguladı.

?Dünyanın neresinde olursa olsun veya doğdukları ülkelerindeki yasalar nasıl düzenlenmiş olursa olsun insanlar, insan olmaları dolayısıyla bir takım haklara sahiptirler. Bu sebeple, insanların dil, din, ırk farkı gözetilmeden eşit haklara sahip olduğu anlayışını tüm dünyada yerleştirmeyi hedefleyen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi´nin kabulünün yıldönümleri ?Dünya İnsan Hakları? günü olarak kutlanmaktadır.

 

            Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın ikinci maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu özelliklerin, Türkiye Cumhuriyeti´nin değiştirilemeyecek nitelikleri arasında sayılması ve anayasa ile güvence altına alınması insan hakları kavramının taşıdığı önem ve önceliği ifade etmektedir.

 

            İnsan Hakları ve temel özgürlükler alanında diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşan Türkiye, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adım atmıştır. İlimizde de insan haklarının korunması ve geliştirilmesi yönünde çeşitli düzenlemeler yapılmakta ve önlemler alınmaktadır. Valiliğimizin öncelikli hedeflerinden biri olarak vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışının yerleştirilmesi yönünde başlatılan ve her geçen gün geliştirilerek uygulamaya konulan çalışmalar insan hakları anlayışının bir uzantısıdır. Ayrıca  www.sivas.gov.tr adresli Valiliğimiz Web sitesinin İl İnsan Hakları bölümünde bulunan ?Elektronik Bilgi Edinme? formu ile vatandaşlarımız bilgi ve belgeleri isteyebilmekte, Sivas Valiliği BİMER, CİMER, Bilgi Edinme, Dilekçe Hakkı gibi uygulamalar üzerinden her türlü istek, şikayet ve temennilerini Valiliğimize ulaştırabilmektedir. Ancak, insan hakları bilincinin yerleşmesinde bireylerin ve sivil toplum kuruluşlarının da devletle birlikte çaba harcaması, her kişi ve kurumun bu konuda sorumluluk hissetmesi gerekmektedir. Valiliğimiz bu kapsamda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla her türlü işbirliğine ve desteğe hazırdır.?

 

            

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER