Gündem

İNSANLIK UTANMALI

İNSANLIK UTANMALI

İNSANLIK UTANMALI
07-09-2017 07:53

 

HABER MERKEZİ

                Myanmar´da Arakanlı Müslümanlara yönelik zulme tepkiler her geçen gün artarken, Sivas´ta sessiz çoğunluğun öfkesinin giderek arttığı gözlendi.

                Son bir aydan beri, Myanmar´ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milislerin, Müslümanlara yönelik katliamları devam ederken, özellikle televizyon ekranlarına yansıyan görüntüler hemen herkesi adeta kahrediyor. Baskı ve zulüm karşısında çaresiz kalan ve komşu ülke Bangladeş´e sığınarak canlarını kurtarma mücadelesi veren Arakanlı Müslümanların, yanlarına aldıkları bir kaç eşya ve çoluk-çocuklarıyla  Naf nehrini geçmek için verdikleri ölüm-kalım savaşı da yürekleri dağlıyor.

                TEKNE ALABORA OLDU

                Bu arada dün ajanslar zulümden kaçan Müslümanları taşıyan bir teknenin kaçan Bengal Körfezi´nde alabora olması sonucu 5 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Kıyımdan kurtulmak için Bangladeş´e gitmek üzere çok sayıda Müslümanın çileli yolculuğunun da devam ettiği belirtildi.

                SINIRA MAYIN

Ayrıca Bangladeş kaynakları, Myanmar´ın, Bangladeş sınırına mayın döşediğini, bunun amacının Müslüman sığınmacıların şiddetten kaçmasını ve geri dönüşlerini engellemek olabileceğini açıkladılar.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER