Gündem

İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE DAHİL EDİLMELİ

İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE DAHİL EDİLMELİ

İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE DAHİL EDİLMELİ
12-10-2020 07:00

Uğur YİĞİT

TEZ-KOOP İş Sendikası Göç idaresi, İŞKUR, üniversiteler ve örgütsüz olan 10 nolu büro ticaret eğitim kolundaki tüm işçiler adına asıl iş kolunda çalışan işçiler için 1 Kasım sonrası toplu iş sözleşmesi sürecinin başlaması için hızlıca üyeliklerini yapıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Temsilcisi Uygar Kipel 696 KHK ile kadro alan işçi kardeşlerimizin  toplu iş sözleşmesi sürecini yürütmek için her zaman olduğu gibi sahada örgütlenme çalışmalarına devam ediyoruz. Aslında TEZ-KOOP-İŞ Sendikası olarak hikayemiz uzun, kuruluşumuz 1951 yılına kadar dayanmaktadır. Sendikamızın iş kolunda en büyük sendika olmasının en büyük sebebi güven ilişkisinden kaynaklanmaktadır. Eğer bir işçi sendikasına güvenmiyorsa işçinin sendikaya olan bakış açısını değiştiren sebepler vardır buda sendikanın sahada olmamasından kaynaklıdır. İşçi sendikasına güvenecek sendika yöneticileri bunu üyelerine hissettirecek.? dedi.

Kipel, ?Aidat sendikacılığı yapmak gerçekten sendikaların basit bir yönetim şeklidir. Sendika işçisinden aidat alıyorsa işçi için harcayacak ve her türlü sosyal ve ekonomik sorunları ile bire bir ilgilenecek , örgütlenmeyi tavandan değil , tabandan anlatarak daha iyi bir gelecek için vatan millet bayrak esasıyla , çalışma hayatını da , çalışma barışını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.? diye konuştu.

696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen işçiler ve kapsam dışı kalan işçiler için 2020 yılının dönüm noktası olduğunu ifade eden Kipek, yıl içerisinde kapsam dışı kalanlar, KİT ve BİT´lerde de aynı şekilde tüm alt işveren çalışanların hizmet alımı ile çalıştırılma usulünün kamuda bitmesi gerektiğini, 1 Kasım 2020 tarihinde kamudaki tüm işçilerin aynı sosyal ve maddi haklara sahip olduğu bir çalışma hayatının daha verimli daha adaletli bir süreçle noktalanmasının da kamuda hizmet kalitesini daha da artıracağını vurguladı.

Kipel, 1 Kasım itibariyle asıl iş kolunda tescil edilecek güvenlik görevlileri içinde en iyi en kapsamlı çalışmayı da TEZ- KOOP İş Sendikasının yürütmekte olduğunu ifade ederek, emekçileri sendikaya üye olmaya davet eti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER