Sağlık

İşportada Büyük Tehlike

20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, işporta gözlüklerindeki tehlikeye dikkat çekerek, “Ucuz ve işportada satılan güneş gözlükleri ile trafikte sinyal ışık renklerinin algılanmasında güçlük meydana gelebilir. Bu da sürüş güvenliğini bozar, kazalara neden olabilir” dedi.

İşportada Büyük Tehlike
31-10-2023 10:45
SİVAS

 Tuğba SARIKAYA

Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, işporta gözlükleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyete pazarı, camii önlerinde, işportada satılan gözlüklerin hurda malzemeden yapıldığını belirten Küçüker, “Kolaylıkla kırılır göz yüz yaralanmalarına sebep olur. Çerçeve kaplamaları çok kalitesiz olduğu için, ter ile korozyona uğrar, alerji, tahriş, cilt kanseri yapar. Kolaylıkla tutuşur, yanar. UV radyasyonunu 400’nm'ye kadar tutmaz. Katarakt Oluşmasına sebep olur.

Ucuz ve işportada satılan güneş gözlükleri ile trafikte sinyal ışık renklerinin algılanmasında güçlük meydana gelebilir. Bu da sürüş güvenliğini bozar, kazalara, can ve resmi verilere göre 20 milyar TL mal kayıplarına, çevre zararına sebep olabilir. Kaçak işporta gözlükleri yüzünden ciddi vergi kaybı kamu zararı meydana gelmektedir. Halk sağlığın korunması ve kamu yararı birinci önceliğimizdir. Sağlık Bakanlığı paylaşımlarında güneş gözlüklerinin aksesuar değil sağlığınızı koruyan bir ürün olduğunu ifade ediyor. Güneş gözlüğü bir çift renkli cam ve çerçeve değildir. Göz ve görme sağlığınızı tehlikeye atmayın. İşporta, internet, market gözlükçü değildir. Doğru bilgi güvenilir ürün için optisyen gözlükçünüze danışın.” dedi.

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER