Gündem

İSTİHDAM VE ÜRETİM ARTACAK (VİDEO)

İSTİHDAM VE ÜRETİM ARTACAK (VİDEO)

İSTİHDAM VE ÜRETİM ARTACAK (VİDEO)
01-01-2022 07:00

Uğur YİĞİT

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, İl Başkanı Hakan Aksu, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, İl Başkan Yardımcısı Vedat Sungur ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Poyraz ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Muhittin Karahan ile bir araya gelen Milletvekili Semiha Ekinci çalışmalar hakkında bilgi alarak Sivas ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Herkesin yeni yılını kutlayan Ekinci, “Sağlık, huzur içerisinde nice yıllara erişmeyi rabbimden temenni ediyorum. 2021 yılını geride bıraktık. Acısıyla tatlısıyla, güzel anılarıyla, sıkıntılarıyla bir yılı geride bıraktık. En önemlisi 2020 yılında başlayan pandemi süreci 2021 yılında da devam etti. Ama Allah’a hamdolsun gerek sağlık sistemimizin gerek Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşlarımız sağlık alanında istediği hizmetleri aldı. Bu arada Sivas’ta sağlık hizmetlerimiz devam ediyor. 2021 yılı içerisinde gibi eski Devlet Hastanemiz tekrar hizmete girdi ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Bunun yanında Cumhuriyet Üniversitemizin yeni hastanesinin inşaatı da hızla devam ediyor. Onu da inşallah 2023 yılında hemşerilerimizin hizmetine alacağız.” dedi.

MÜJDELERLE DOLU BİR YILI GERİDE BIRAKTIK

2021 yılının Sivas için müjdelerle dolu bir yıl olduğunu ifade eden Ekinci, “En son müjdemizi de 28 Aralık günü aldık. Cumhurbaşkanımızın yayınlamış olduğu kararname ile Demirağ Organize Sanayi Bölgemiz 21’nci Cazibe Merkezi olarak kayıtlara geçti ve altyapısı da hızlı bir şekilde devam ediyor.  Zaten öncesinde fabrika yer tahsisleri vardı. Bin kişi istihdam edecek bir firmamız inşaatına da başlamıştı. Hızla devam ediyor. İnşallah 2022 yılında da Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin ve hemen yanındaki Lojistik Köyümüzün inşaatı devam ederek hızlı bir şekilde hem üretime hem ihracata en önemlisi de Sivas için istihdama katkı sunacak.  İlk etapta hedef 10 bin işçinin çalışması ama ilerleyen dönemlerde OSB’nin tamamı faaliyete geçtiğinde 40 bine yakın insanımızın iş sahibi olacağı yönünde beklentimiz var. “diye konuştu.

GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Gerek altyapı çalışması gerek cazibe merkezi kapsamına alınması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözlerin hayata geçirildiğini ifade eden Ekinci şunları söyledi:

“Bundan sonra işimiz bitmiyor. Şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte Sivas’a daha çok yatırımcı çekebilmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Demirağ OSB’nin Türkiye’nin 21. Cazibe merkezi olması dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanımız Mustafa Varank’a, milletvekillerimize, valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun. Dediğim gibi işimiz daha bitmedi, daha gidecek çok yolumuz var. İnşallah 2023’e giden yolda Demirağ OSB’mizle birlikte mevcut OSB’mizi de geliştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Teşkilat çalışmaların devam ettiğini aktaran Ekinci, “2021 yılı içerisinde il kongremizi yaptık, ilçe kongrelerimizi yaptık. 2021 bizim için dolu dolu geçen bir yıl oldu. Hizmetlerimiz devam edecek. Kenevir üretimine başlandı. İnşallah 2022 yılında da artarak devam edecek. Cumhurbaşkanımız Sivas için vermiş olduğu sözlerin tamamını istisnasız yerine getrmiş oldu.” dedi.

YENİ YILDA HIZLI TREN HİZMETE GİRECEK

Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin 2022 yılında tamamlanacağının müjdesini veren Ekinci, “Sivaslıların bir de merak ettiği hızlı tren konumuz var. Hızlı trende 2021 yılı içerisinde test sürüşlerimiz başladı ve hattımızın da yüzde 95’e yakın kısmı bitti. İnşallah Ankara-Balışeyh arasında kalan yüzde 5’lik kısım da 2022 yılında bitirildikten sonra test sürüşlerinin ardından hizmete girecek. Bundan sonra da zaten bakanlığımızın projelerinde inşallah Kars’a kadar gidecek.” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMI VE ÜRETİMİ ARTIRACAĞIZ

Sağlık alanında yeni hizmet binaları açtıklarını ve yeni yılda istihdamı ve üretimi artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydeden Ekinci, “Gültepe, Kızılırmak, Çayyurt aile sağlık merkezi ve ağız diş sağlığı merkezlerimizi açtık. İlçelerimizin birçok hastanesini yeniledik, hizmete açtık; yapımı devam eden ilçe hastaneleri var. İlimizin doktor atamalarında diğer illere göre en fazla payı yine biz aldık. Özellikle uzman doktor noktasında eksiklikleri hızla gideriyoruz. Bu noktada da çalışmalar devam ediyor. Yakın bir zamanda Kangal ve Suşehri öğretmenevi binalarımızı hizmete açacağız. Doğanşar’da, Gölova’da, Koyulhisar’da, Zara’daki öğretmenevleri binalarımız hizmet veriyor. Tekrar gerek okul gerek eğitim yatırımı noktasındaki desteklerinden ötürü İsmet Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sivas’ın eğitim altyapısı konusunda herhangi bir sorunu yok. Bundan sonra da 2023 yılına kadar teşkilatlarımızla birlikte Sivas’ımızın ihtiyaç ve talepleri noktasında başta istihdam olmak üzere elimizden gelen çalışmaları yapacağız.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER