Ekonomi

ESTAŞ´TAN 130 İSTİHDAM

ESTAŞ´TAN 130 İSTİHDAM

ESTAŞ´TAN 130 İSTİHDAM
28-02-2017 08:13

Sivas´ta İstihdam Seferberliğine ilk destek veren kurum olmayı hedefleyen ESTAŞ, 130 personel alımı için yarın sınav yapacağını duyurdu.

Erhan CEYLAN/

Ekonominin büyümesini daha güçlendirecek yeni bir atılım hamlesinin başlatıldığı Türkiye´de istihdam seferberliğine ilimizden de destekler başladı. Bu kapsamda şehrin en eski ve en önemli sanayi kuruluşlarının başını çeken ESTAŞ´ın 130 personel alımı yapacağı öğrenildi.

Bir süre önce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Osman Yıldırım´ın 10 bin kişi olarak verdiği istihdam sözünden sonra mektup gönderdiği Sivas´taki sanayici ve iş adamlarının, harekete geçmeye başladığı görülüyor.

 Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan döküm fabrikasında istihdam seferberliği destekli iş başı eğitim kursu kapsamında kursiyer başlangıçlı eleman ilanına çıkan ESTAŞ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?İstihdam´ çağrısına destek veren kuruluşlar arasında Sivas´ta ilk sıralarda olan kuruluş oldu.

SINAV YARIN

1 Mart tarihinde saat 13.30´da gerçekleştirilecek olan mülakatla işbaşı yaptıracağı elemanlarda bazı kriterler arayan ESTAŞ, İkametgâh zorunluluğunun yanı sıra, çalışacak kişide son 3 ay sigorta olmama şartı arayacak.

35 yaş sınırının getirildiği iş ilanında çalışacak olan bay ve bayan elemanlarda en az ilköğretim, erkeklerde askerliğini yapmış ve sağlık problemi olma şartı arayan ESTAŞ, müracaatların İŞKUR´a yapılması gerektiğini bildirdi.
 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER