Gündem

İTFAİYECİLİK MESLEK KABUL EDİLMELİDİR

İTFAİYECİLİK MESLEK KABUL EDİLMELİDİR

İTFAİYECİLİK MESLEK KABUL EDİLMELİDİR
08-10-2019 01:00

Hayrullah AĞKAŞ

Bem-Bir-Sen tarafından İtfaiye Haftası münasebeti ile Öğretmenevinde program düzenlendi. Programa Belediye Başkan Yardımcıları Kayhan Işık, Necmettin Yılmaz, İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ve Bem-Bir-Sen üyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli katıldı.

Programda birer konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcıları Kayhan Işık ve Necmettin Yılmaz, programın organize edilmesi münasebetiyle sendika yönetimine teşekkür ederek sendikanın çalışma hayatındaki önemine dikkat çektiler. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında sendika ile birlikte süratli bir çalışma yapılarak sıkıntıların ortadan kaldırılacağına dikkat çektiler.

İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz ise itfaiyenin zor şartlarda görev yaptığını bu sıkıntıların giderilmesi noktasında büyük bir özveriyle çalışmasından dolayı sendikaya teşkilat adına teşekkür etti.

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ise programda yaptığı konuşmada, ?Belediyelerin en önemli birimlerinden olan İtfaiye Teşkilatı, gece, gündüz demeden günün 24 saati önemli görevleri yerine getiriyorlar. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm arkadaşlarımızın, 305 yıllık bu büyük teşkilatın, İtfaiye Haftası´nı kutluyor, tüm İtfaiye personelimizin bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum? dedi.

Şube Başkanı Pakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Yangın ve afete maruz kalan insanlarımızın imdadına yetişen kahraman itfaiye çalışanlarımız, aldıkları ?Her kuruşun hakkını sonuna kadar hak etmektedirler.? İtfaiye teşkilatlarını bünyesinde bulunduran yerel yönetimlerimizden, itfaiye çalışanlarımızın zor şartlar altında yaptıkları fedakârca hizmetin takdirinde olmalarını, itfaiye personellerimizin özlük haklarına yönelik iyileştirmeler konusunda cömert davranmalarını bekliyoruz.?

İtfaiye teşkilatı açısından önemli olan bir sorunun itfaiyeciliğin meslek olarak kabul görmemesi olduğunu belirten Başkan Pakoğlu, ?Meslek liselerinde itfaiyecilik bölümü bulunmasına, yüksekokullarından mezunlar verilmesine rağmen, itfaiyecilik halen kendi mesleki sınıfına kavuşmuş değil. Yani itfaiyecilik meslekten sayılmamaktadır. İtfaiye teşkilatı mensuplarının da tıpkı bir Silahlı Kuvvetler Mensubu, Polis teşkilatı mensubu gibi mesleki bir sınıfa kavuşturulmasını bekliyoruz? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER