Siyaset

İYİ PARTİ SİVAS´I UNUTTU MU?

İYİ PARTİ SİVAS´I UNUTTU MU?

İYİ PARTİ SİVAS´I UNUTTU MU?
14-02-2019 07:59

Küskün ülkücülerin yuvası olarak nitelendirilen İYİ Parti´nin Sivas Belediye Başkan adayının halen belirlenememiş olması,  kamuoyunda ?Akşener Sivas´ı unuttu mu?? sorularının sorulmasına yol açtı. 24 Haziran seçimlerinin aday belirlenmesinde de sıkıntı yaşayan İYİ Parti´nin Sivas´ta CHP ile yaptığı ittifak görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının süreci uzattığı konuşuluyor.

GENEL MERKEZİ BEKLİYORUZ

Kamuoyunda konuşulan ?Akşener Sivas´ı unuttu mu?? sorusunu yönelttiğimiz İl Başkanı Erdoğan Arpaç, açık ve net konuşmayarak bazı sıkıntılar olduğunu ima ederek, ?Evet netleşmedi, bazı isimler var, Genel merkezin kararını bekliyoruz. Süre çok daraldı ama birkaç güne belli olur, hep birlikte görürüz, ona göre seçim çalışmalarına başlayacağız?dedi.

HAYDAR ALDIKAÇTI

İYİ Parti´nin Sivas Belediye Başkan adayının bu zamana kadar belli olmaması kamuoyunda ?Akşener Sivas´ı unuttu mu?? sorularının sorulmasına neden oldu.

MHP´den kopanlardan oluşan ve ülkücü küskünlerin yeni yuvası olarak nitelendirilen İYİ Parti´de, 24 Haziran 2018 seçimlerinin aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntıların, yerel seçimler öncesinde de tekrar ortaya çıktığı gözlenirken, gerek Belediye Başkanı, gerek İl Genel Meclisi ve gerekse Belediye Meclisi adayları listelerinin Seçim kurullarına verilmesine 5 gün gibi kısa süre kalmasına rağmen belirlenememiş olması kamuoyunda eleştirilerin ortaya çıkmasına neden oldu.

MHP´den ayrıldığında ve kongreler yapılmasında arkasına aldığı rüzgarı İYİ Parti´yi kurduktan sonra ortaya çıkan kurucular kurulu ve kurmayları arasında yer alan bazı isimler ve İl teşkilatlarının oluşturulmasında beklenen simaları saf dışı etmesi nedeniyle kaybederek sadece hafif bir esintiye dönüştüren ve bu nedenle katıldığı 24 Haziran seçimlerinde hüsrana uğradığı öne sürülen Genel Başkan Meral Akşener´in Sivas´taki potansiyeline rağmen Yerel seçimler için adaylarını bu zamana kadar belirleyememiş olması bu kez ?Akşener Sivas´ı unuttu mu?? sorularına yol açtı. Kamuoyunda yapılan yorumlarda, İYİ Parti´nin Sivas´ta küskünleri tekrar küstürerek gerek teşkilat yapısı gerekse seçimlerde izlenen aday belirleme stratejileriyle hayal kırıklığı yarattığı konuşuluyor.

24 Haziran seçimlerinde Sivas´ta yüzde 6,8 oranla 27 bin 850 oy alan İYİ Parti´nin, 31 Mart´ta yapılacak yer seçimler öncesinde de aday belirlemede yaşadığı sıkıntılar gün yüzüne çıkarken, genelde CHP ile yapılan ittifaka Sivas´ta sıcak bakılmadığı da konuşulan konular arasında yer alıyor.

BAŞKAN: NETLEŞMEDİ

İYİ Parti´nin Belediye Başkan adayını bu zamana kadar belirlememesi nedeniyle komuoyunda dillendirilen ?Akşener Sivas´ı unuttu mu?? sorusunu yönelttiğimiz İl Başkanı Erdoğan Arpaç, görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, ?Evet netleşmedi, bazı hususlar var, Genel Merkezimizle görüşmeler sürüyor, birkaç güne belli olabilir, çalışıyoruz? dedi.

İTTİFAK YOK

Yerel seçimler için tavanda CHP ile yapılan ittifaka Sivas ayağında yapılan görüşmelerden sonra sıcak bakmayan İYİ Partililerinde Belediye Başkan adayının bu zamana kadar belli olmamasından rahatsızlık duyduğu öğrenilirken, ittifak görüşmelerinden sonuç alınamadığı, bu nedenle aday sürecinde zorluklar yaşandığı vurgulandı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER