Gündem

Kaçak Yapılara Yıkım Kararı Çıktı, Vatandaş Yetkililere Seslendi

Sivas’ta köylerde bulunan kaçak yapılara yıkım kararı çıktığı iddiasına Koyulhisar ilçesinden tepki geldi. Bazı vatandaşlar insanların ekonomik açıdan zor durumda kaldığını, şehirlerden köylere gelmek için kaçak yapıya başvurmak zorunda kaldıklarını belirterek,  yetkililerin köylerde yaşayan vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

Kaçak Yapılara Yıkım Kararı Çıktı, Vatandaş Yetkililere Seslendi
11-09-2024 10:17
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas’ın ilçelerine bağlı birçok köyde yapılan kaçak yapılara Sivas İl Encümen’i kararıyla yıkım kararı alındı. Koyulhisar ilçesine bağlı bir çok köyde de kaçak yapıların olması gündemdeydi. İlçe halkından bazı vatandaşlar yıkım kararına tepki gösterdi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

 “Metropol şehirlerde yaşamak istemeyenler, şehir hayatından bıkanlar, ya da ömrünün kalan kısmını doğduğu köylerde geçirmek isteyen vatandaşlar, anasından babasından kalan topraklara ailesiyle birlikte kalabilecekleri, kafalarını sokacak kadar ev yapmak zorunda kalıyor.

İnşaat yapılıyor, bitiyor hatta evin içerisine taşınılıyor. Aradan aylar geçiyor ve bir encümen kararıyla evlere yıkım kararı çıkarılıyor. Hal böyle olunca zaten kıt kanaat geçinen vatandaş yemesinden içmesinden keserek sırf ailesinin rahat ortamda yaşamasını sağlamak için yapmış olduğu evin yıkım kararını duyunca ister istemez ailece psikolojik savaş vermek zorunda kalıyorlar.

 

Bu konu yıllardır hep gündemde oldu. Fakat bir türlü geçiştirmelerle bugünlere kadar gelindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve Sivas Özel İdare yetkililerimizin bu konuyu biran önce gündemine alarak köylerde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırmak için çözüm üretmeleri gerekmektedir. Metropol şehirler artık doldu taşıyor. İnsanlar ev kirası ödeyemediği için köylerine göçmek zorunda kalıyor. Elbette kanun dışı yapılaşmalar olmasın. Fakat insanların evlerini rahat yapabilmeleri için de projeleri gerekirse devlet vatandaşa ücretsiz yapsın. Vatandaş her kapıyı çaldığında elektrik için ayrı proje parası, su için ayrı proje parası, bina inşaatı için proje parası karşısına çıktığında ve yüklü miktarları duyunca ister istemez kaçak bina yapmaya çalışıyor.

Köylerimizin çoğunda kış mevsiminde insan bulamıyorsun. Yakın zamanda köylere kışın bekçi tutmak zorunda kalınacak. İnsanlarımızın köylerine dönüş sağlamaları için cazip projeler üretilmeli. Köylerimizin nüfus oranlarını artırmalıyız. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi tek arzumuzdur.’’

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Bir yolcu 5 gün önce
Vatandaş haklı olabilir 70-80 mt için alınan harçlar vergiler istenen evraklar sanki 200 300 dairelik site yapıyor gibi fiks fiyat vatandaş da kanundan dışarı çıkmasın ev yapılana kadar net de yetkili kim gözyumuyor şehirleri çarpık yapılarla doldurdular şimdi sıra köylerde özel idare yar köyde yolları açsın tapu parselasyonu yapsın vatandaşa ucuz maliyetli proje verilsin köylerimiz saçma sapan ucube evlerle dolmasın adam 3-4 kat ev yapmış sonrada mağdurum edebiyatı yapıyor herkes kanuna uysun
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER