Gündem

"KADIN HAREKETİ 21´NCİ YÜZYILIN UMUT KAPISIDIR"

"KADIN HAREKETİ 21´NCİ YÜZYILIN UMUT KAPISIDIR"

09-03-2018 07:30

 

                SMMMO Başkanı Hasan Coşkun Erkmen, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yayınladığı mesajında, ??Kadın hareketi insanlığın önünde 21.yüzyızın umut kapısı olduğunu bugüne değin gösterdiği çaba ve emekle ortaya koymuştur?dedi.

                Kadın vurgusunun cumhuriyetin çağlar öncesi öngörüsü olduğunu belirterek mesajına başlayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkmen, sosyal, kültürel değişimin karmaşık toplum yapısı içinde bir mihenk taşı olarak kadının hayat içinde konum ve saygınlığını muhafaza etmenin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi.

                ?Dışarıda iş kadını ve çalışan, içeride de evinin hanımı, çocuğunun annesi olan kadınlarımız toplum düzenimizin en saygın varlığıdır. ?Cennet anaların ayakları altındadır? anlayışı ile biz kadına sevgi, saygı ve hürmetle yaklaşırız. Kadınlarını zelil eden toplumlar zillete düşer. Bize göre bu bozulmaya ödün vermeksizin kadın hayatın her kademesinde yer almalıdır. Kadın hayati görevi gözardı edilmeksizin desteklenmeli, korunmalı, tahkim edilmelidir. Çünkü kadını korumak toplumu korumaktır, tüm canlığı, coşkusu, nezaketi, inceliği ile bugünü ve yarını korumaktır?dedi.

                SMMMO olarak böyle bir günü kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak gördüklerini de vurgulayan Başkan Erkmen, ?Ancak kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlıyışı da sağlıklı bulmuyoruz. Başta kadın çalışanlarımız olmak üzere bütün kadınların Dünya Kadınlar gününü kutluyor, sorunlarının çözümüne vesile olmasını diliyoruz?dedi.

 

               


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER