Gündem

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şarkışla ilçe teşkilatı, kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenledi. Ellerinde pankartlarla yürüyen kadınlar sloganlar attı.

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü
13-10-2024 14:23
SİVAS

Aydın DELİKTAŞ/

CHP tarafından Şarkışla ilçesinde kadına şiddete tepki gösterildi. Programa CHP Şarkışla İlçe Başkanı Seyit Kayaoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Korkmaz, Merkez İlçe Başkanı Sibel Arslan, Şarkışla Kadın Kolları İlçe Başkanı Cevriye Ataş ve çok sayıda vatandaş katıldı

CHP Şarkışla Kadın Kolları Başkanı Cevriye Ataş, yaptığı konuşmada kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Her gün hayatını kaybeden kadınların sayısı artıyor. Buna artık dur demeliyiz. Kadınların hayatları, hayalleri ve umutları, bir erkeğin öfkesi ya da cehaletiyle sona ermemelidir" dedi.

CHP Şarkışla İlçe Başkanı Seyit Kayaoğlu da şiddetin sadece kadınlara değil, çocuklara, hayvanlara ve tüm insanlara karşı olduğunu vurguladı. Kayaoğlu, "Eğitim şart diyoruz ama okul eğitimi yeterli değil. Asıl eğitim ailede başlıyor. Aileler çocuklarına sevgiyi öğretmeli. Televizyonlarda gösterilen şiddet içerikli diziler, insanları olumsuz etkiliyor. RTÜK bu konuda daha duyarlı olmalı" diye konuştu.

 


Editor : Aydın DELİKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER