Ekonomi

KADINLARA İŞ KAPISI OLDU

KADINLARA İŞ KAPISI OLDU

KADINLARA İŞ KAPISI OLDU
25-03-2019 07:57

Erhan CEYLAN/

Poşet kullanımının azaltılması amacıyla devreye sokulan paralı poşet uygulaması kursiyer kadınlara iş kapısı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı´nca hayata geçirilen, ?Girişimcilikte Önce Kadın Projesi? kapsamında Gürün İlçe Halk Eğitim Merkezi´ndeki kursiyer kadınlar, marketlerden gelen çanta taleplerini karşılamaya başladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi´nin açtığı kursu başarıyla tamamladıktan sonra üretime geçen 20 kursiyer, ilçede faaliyet gösteren ticari işletmelerden gelen çanta talepleri karşılıyor. Bu kapsamda 1000 adet çanta siparişini tamamlayarak teslim eden kursiyerler, yeni siparişleri de almaya başladı.

Gürün Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Sandıkkaya, Müdür Yardımcısı Tuncer Öz ile Şube Müdürü Hülya Bozbıyık ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı´yı ziyaret ederek çanta üretimi hakkında bilgi verdi.

Gürünlü kadınların ürettiği çantaları Savaşçı´ya takdim eden Sandıkkaya, ?Ülkemizde poşet kullanımının azaltılması ve çanta kullanımının yaygınlaştırılmasına katkı sunmak amacıyla ?Girişimcilikte Önce Kadın Projesi´ kapsamında 20 kadın kursiyerimiz ile çanta üretimi yapıyoruz. Öncelikle ilçe marketlerinin talepleri doğrultusunda 1000 adet çantanın üretimini tamamlayıp teslimini gerçekleştirdik. Bu proje ile kadın kursiyerlerimiz hem poşet yerine çanta kullanımının yaygınlaştırılmasına hem de ürettikleri çanta adedi karşılığında ücret alarak aile ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER