Ekonomi

Kamu ödemelerinde değişiklik

Kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, ödeme veya icra emirleri kapsamında 5 bin TL’nin üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden vadesi geçmiş borçları gösteren bir belge talep edecek.

Kamu ödemelerinde değişiklik
05-09-2024 15:35
SİVAS

Hazine ve Maliye BakanlığıGelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı ve ve Resmi Gazete'de yayımlanan bu düzenleme, "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile getirildi. Yeni tebliğ ile kamudan yapılan ödemelerde vergi borcu bulunmama koşulunun kapsamı genişletildi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na tabi kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, mahkeme kararları ve icra dairelerinin ödeme veya icra emirleri kapsamında, 5 bin TL’nin üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge talebinde bulunacak.

Bahsi geçen tebliğ 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek. Aynı zamanda 13 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan önceki tebliğde "vergi borcu yoktur" belgesi uygulaması genişletilerek, sadece vergi dairelerinden tahsil edilen vergiler değil, tüm kamu alacaklarının da dikkate alınması gerektiği aktarılmıştı.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER