Yaşam

KANGAL´DA ALTYAPIYA KÖKLÜ ÇÖZÜM

KANGAL´DA ALTYAPIYA KÖKLÜ ÇÖZÜM

KANGAL´DA ALTYAPIYA KÖKLÜ ÇÖZÜM
05-03-2019 07:31

Erhan CEYLAN/

Kangal Belediyesi Kasım 2017´de ihalesi yapılan kanalizasyon, içme suyu ve yağmur hattı projesi için yüklenici firmaya yer teslimi yaparak, altyapı sorununa köklü çözüm getirecek olan projeye başladı. Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan adayı Mehmet Öztürk, bin 100 günlük yapım süresi olan projeyi 2 yılda bitirme sözü verdi. Öztürk, projenin 32 milyon liraya mal olacağını açıkladı.

?TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR?

Başkan Öztürk, içme suyu isale hattı, terfi hattı, kanalizasyon, yağmur suyu ve doğalgaz çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü, bu çalışmalarla birlikte ilçede 1 asırlık problem yaşanmayacağını söyledi.

Tüm sorunların tek tek çözüme kavuşturulduğunu da vurgulayan Öztürk, imar noktasında yürütülen çalışmalara değinerek, ?Binlik, beş binlik ve 25 binlik imar planları yapıldı. Yer tahsisleri, mahkemelik olduğumuz yerlerde problemler yaşandı ama sabırla mücadele ederseniz yaradan da bunun karşılığını veriyor. Bu ilçemize, ülkemize hayırlı olsun. Biz ekibimizle birlikte 7 yıllık çalışmanın karşılığını aldık. Çünkü sorunlar bizimle birlikte çözüme kavuşturuldu. Kanalizasyon, içme suyu ve yağmur hattı projesinin yer teslimi yapıldı. Bin 100 gün süresi var ama biz bunu Allah nasip ederse 2 yılda içerisinde bitirip insanlarımızın hizmetine vereceğiz. Bir de şöyle eleştiriler oluyor. Ben gayet doğal da karşılıyorum bunu alt yapı yapıyorsunuz, kazmadan eşmeden bir takım sorunları olmadan yapılması mümkün değil ilçe halkından ben bu konuda sabır istiyorum. Bunları bitirdikten sonrada kilitli parke taşından bitüm asfalta döneceğiz. Özellikle ana bağlantıları Eski Sivas, Muhsin Yazıcıoğlu, Malatya, Divriği, Kaplıca ve eski Hastane Caddesi´nde sıkı bir asfaltlama çalışması yürüteceğiz. İnşallah güzel, pırıl pırıl bir ilçe, alt yapısı bitmiş üst tarafında güzel yapılar olacak. Bu halk bunu fazlasıyla hak ediyor. Hak ettiği değerleri de biz onların hizmetine karları olarak verme gayreti, çabası içindeyiz? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER