Gündem

Karaca Topun Ağzında

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca Sivas’taki başarısız çalışmalarıyla sık sık gündeme gelirken yaptığı son icraat tüm eleştiri oklarını üzerine çekmesine neden oldu. Vakıflara ait dükkan kiralarına yaptığı fahiş kira zammı başta esnaflar olmak üzere kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Karaca Topun Ağzında
23-11-2023 10:03
SİVAS

Haber Merkezi

Sivas’ta yaptığı her proje, attığı her adım ayrı bir tartışma konusu olan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’nın son icraatı yine gündem oldu. Cemal Karaca mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait dükkan kiralarına yaptığı %120’lik fahiş zam tepkilere neden oldu.

“KARACA” ÜSLUP TEPKİ TOPLADI

Cemal Karaca’nın vakıflara ait dükkanlar için fahiş oranda yaptığı zamma tepki gösteren esnaflara yönelik kullandığı üslupta ayrı bir tartışma konusu oldu. Esnafların artışa gösterdiği tepki karşısında “Saray gibi yerlerde oturuyorsunuz. Beğenmiyorsanız bırakın anahtarları çıkın” dediği iddia edilen Karaca’nın kullandığı üslup tepki çekti.

PLATFORMLARDAN ELEŞTİRİ YAĞMURU

Karaca’nın yaptığı fahiş zamma kamuoyundan bir çok tepki geldi. MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek TBMM’de yaptığı konuşmada fahiş orandaki artışın esnafın belini büktüğünü belirterek Karaca’nın zam oranının yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir de iş yeri kira zam oranının Tüketici Fiyat Endeksi 'ne göre yüzde 55 olduğunu kaydederek Vakıfların kira bedellerini kanuni düzenlemenin üzerinde yüzde 120 olarak artırmasını eleştirdi. Sivas esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Demirgil ise yapılan zammın zaten zor günler geçiren esnafı iyice sıkıntıya sokacağını söyleyerek yapılan zammın makul seviyelere çekilmesini istedi.

YAPTIĞI HER ÇIKIŞ AYRI BİR OLAY

Cemal Karaca’nın yaptığı her çıkış Sivas’ta ayrı bir olay olmaya da devam ediyor. Sivas’ta yürütülen tarihi eser restorasyonları başta olmak üzere şehrin tarih ve kültürüne ciddi zararlar verdiği ifade edilen Cemal Karaca’nın idareciliği ve mesleki liyakati de eleştirilerden nasibini aldı. Sivas’ta henüz kayda değer bir çalışmaya imza atamayan Karaca’nın, başarılı olduğunu iddia ettiği çalışmalardaki defoları gizlemek için de kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamalara başvurduğu ifade edildi.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER