Kültür Sanat

KARDEŞLİK COŞKUSU

KARDEŞLİK COŞKUSU

KARDEŞLİK COŞKUSU
15-02-2017 08:11

 

 

Gökhan KARA /

Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği´nin organize ettiği ve İş Kadını Gülser Vacid tarafından finansal destek sağlanan ?Sivas 7. Geleneksel Kültür ve Kardeşlik Gecesi?nde, kardeşlik coşkusu yaşandı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen geceye Vali Davut Gül ve Eşi Gülden Gül,  Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, STK Temsilcileri, Gaziler ve davetliler katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık, geleneksel hale getirdikleri gecenin, yedincisini düzenledikleri için yaşadığı gururu ve mutluluğu dile getirerek, katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Sivas´ın bir kültür şehri olduğunu belirterek ?Sivas Anadolu´nun kadim şehirlerinden birisi. Böyle bir organizasyonun şehrimizde olması bizleri mutlu etti. Umut ediyorum ki birkaç günde olsa Sivas´ı tanıma Sivas´ın değerlerini tespit etme fırsatı buluruz. Bu kardeşliğimizin gelişmesi ve pekişmesi adına son derece önemlidir. Türki Cumhuriyeti ülkeleri olarak çok sayıda ülkeyiz. Geleneğimiz, kültürümüz, örf ve adetlerimiz birdir. Ama birbirimizi tanıma fırsatı bulamadık. Bu tür organizasyonlarla bu açığımızı kapatacağımıza inanıyorum? dedi.

Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da, bu tür organizasyonların düzenlenmesinin çok zor olduğunu belirterek,  ?Bu birlik, beraberlik ve kardeşlik gecesinin önemini en iyi bilenlerdenim. Bu geceyi düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

Vali Davut Gül ise, bu tür organizasyonların ülkeleri, toplumları birbirine yaklaştırdığını vurgulayarak, "Ülkelerin gelişmişliğine baktığınızda parayla, pulla, teknoloji ile yapılacak işler var, bir de kültür ve medeniyet var. Kültür ve medeniyeti para ile inşa edemezsiniz. Kültür ve medeniyet yılların birikimi, bu tür etkinliklerin sonucu ve insanların hafızasında kalan, nesilden nesile aktarılan değerlerdir. Bu vesile ile çok zor şartlara rağmen uluslararası etkinlik yapan dernek başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gecede Azerbaycan, Kırgızistan ve Elazığ´dan gelen âşıklar ile Karapapak Türkleri kardeşlik üzerine deyişler söylerken fasıl heyeti ise Sivas yöresinden türküler seslendirdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER