Yaşam

KARŞI ÇIKTI

KARŞI ÇIKTI

KARŞI ÇIKTI
22-01-2019 07:29

Nurettin ÇUKURYURT

IPARD projelerinin oda ve borsalarda ücretsiz yapılmasını öngören protokol imzalanmasına, Proje danışmanlarından tepki geldi. Genç Girişimciler Derneği Başkanı da olan proje danışmanı Murat Akpınar, ?Bünyesinde danışmanlık meslek mensubu olan bizleri de barındıran odalar üyelerinin ekmeklerine göz mü dikmektedir?? diye sordu.

TKDK´nın IPARD-1 döneminde 15 çağrıya çıktığını ve danışmanlık ofislerinde yapılan projelerle Avrupa Birliği Fonlarından önemli kaynak sağlanarak, hem proje sahiplerine önemli destek, hem de ülke ekonomisine yatırım kazandırıldığını söyleyen Proje Danışmanı Akpınar, ?Kurum bu süreçte projelerin hazırlanmasında yatırımcıların aldığı proje hazırlama ve danışmanlık desteklerine de Avrupa´da olduğu gibi destek sağlayarak danışmanlık sektörünün gelişmesine ve bu alanda binlerce kişinin istihdam edilmesine katkı sağlamıştır. Türkiye´de TKDK yatırımları proje hazırlanması ve yürütülmesi için yüzlerce danışmanlık firması kurulmuş olup bu firmalarda 5 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanmaktadır. Bu çalışmalarla IPARD 1dönemi başarı ile tamamlanmış AB´den gelen tüm para yatırımlarda kullanılmıştır? dedi.

Geçtiğimiz hafta TOBB ile TKDK arasında yapılan ücretsiz proje protokolüne anlam veremediklerini ve Odalarla Borsaların işlerinin proje yapmak olmadığını ileri süren Akpınar, ?IPARD 2 kapsamına geçildikten sonra IPARD 1´de yakalanan başarının üzerine çıkılması için TKDK, danışmanlık sektörünün gelişmesi için TSE ile işbirliğine giderek IPARD proje danışmanlığını belli bir standarta yükseltmeyi hedeflemiştir. Ülkemizde bu sektörde çalışma yapan birçok firma bu eğitimlerden geçerek TSE belgesini almış yeni süreci beklerken ne olduysa bir yönetim değişikliği sonrasında TKDK danışman firmaları istenmeyen konumuna getirilmiştir. Binlerce proje milyarlarca lira yatırım ve istihdamlar göz ardı edilerek danışman firmalar kenara itilmiş, alanlarında hiçbir başarısı olmayan oda, borsa, birlikler ve kooperatiflerle ücretsiz proje yazma konusunda protokoller imzalanmıştır. Bu protokollerin en son TKDK ile TOBB arasında yapılması tüm danışman firmaları şoke etmiştir? dedi.

Kuruluş gayesi üyelerinin haklarını korumak olan TOBB´un üyelerine ücretsiz IPARD projesi hazırlanması konusunda yapılanmaya gideceğini en üst noktadan açıklamasına da tepki gösteren Murat Akpınar, ?Şimdi biz danışmanlar soruyoruz; Bünyesinde danışmanlık meslek grubu bulunan odalar üyelerinin ekmeklerine göz mü dikmektedir, bugün bu alanda faaliyet göstereceğini belirten odalar yarın üyesi şirketlerin muhasebe defterlerini de ücretsiz tutacak mıdır?, üyelerine başka ücretsiz hizmet ya da ürün verecek midir?? diye sordu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER