Gündem

Katliam Varken Festival Yapamazdık

MERDER tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen birlik festivali bu yıl İsrail’in Filistin’de devam ettiği katliamlarla nedeniyle yapılmayacak. Dernek Başkanı Faruk Poyraz, katliam devam ettiği için böyle bir festivali yapmayı uygun görmediklerini söyledi.

Katliam Varken Festival Yapamazdık
16-08-2024 09:28
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

MERDER tarafından her yıl yöre halkını bir araya getirmek, birlik ve beraberliği pekiştirmek için yapılan festival bu yıl gerçekleştirmeyecek.

Dernek Başkanı Faruk Poyraz yaptığı açıklamada, “MERDER olarak 12 Temmuz 2022 yılında 13’üncüsünü büyük bir ilgi ve katılımla düzenlediğimiz geleneksel birlik festivalimizin 14’üncüsünü malumunuz geçen yıl asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremi nedeniyle gerçekleştirememiş ve bu yıla ertelemiştik. Bu yıl ise, hemen yanı başımızda "asrın soykırımı" diyebileceğimiz; bırakın çocukları, yaşlıları, kadınları; daha anne karnındaki bebeklerin bile siyonistler tarafından "kasten ve vahşice" gözlerimizin önünde katledildiği bir dönemde böyle bir festivali icra etmeyi insani ve vicdani olarak uygun göremedik.  Bu konudaki duyarlılığınız ve anlayışınız için sizlere teşekkür ediyor, en yakın zamanda birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel bir festivalle sizlerin karşısına çıkmayı ümit ediyoruz.” dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER