Eğitim

KAYITLAR BAŞLADI

KAYITLAR BAŞLADI

KAYITLAR BAŞLADI
16-08-2017 07:39

Erkan YILDIZ/

Bu yıl ilk kez Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Taha Akgül Spor Salonu´nda gerçekleştirilen öğrenci kayıtları dün itibariyle başladı.

13 bin 145 öğrencinin kayıt yaptıracağı spor salonunda izdiham yaşanmaması için gerekli tedbirleri alan üniversite yönetimi, çok sayıda personel görevlendirmesi yaptı.

Konuyla ilgili dün basın açıklamasında bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, ?2017-2018 akademik eğitim yılı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemize yeni yerleşen 10 bin civarında öğrencimiz var. Aslında kontenjanımız 13 bin civarı idi. 3 bin civarında kontenjanımız boş kaldı, inşallah boş kontenjanlarımızı da ek yerleştirmeyle dolacağını ümit ediyoruz. Bu sene öğrencilerimize kolaylık olması bakımından kayıt merkezi oluşturarak, Taha Akgül Spor Salonumuzun giriş katını merkezî kayıt için tahsis ettik. Personelimiz kayıtları çok seri bir şekilde gerçekleştiriyor. Öğrencilerden herhangi bir belge ibraz etmelerini istemiyoruz. Sadece nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri yeterli. Öğrencilerimiz ve aileleri de bu durumdan oldukça memnun. Bugün kaydın ilk günü olmasına rağmen kimseyi bekletmiyoruz. Bugün aslında çok kalabalık ve kuyruk olması gerekiyordu, geçmiş yıllarda hep bunu görüyorduk. Bizim öğrencilere yönelik kolaylaştırıcı adımlarımız sadece bunlardan ibaret de değil. Özellikle otobüsle, uçakla ve trenle ilimize gelen öğrencilerimizi karşılayarak Üniversitemizin otobüsleri ile kayıt merkezimize getiriyoruz. Üniversitemiz Taha Akgül Spor Salonu´nda uygun bir alanda yurtlarla ilgili tanıtım stantları kurdurduk. Bu stantlarda yurt temsilcileri kendilerine ait tanıtım broşürlerini dağıtıyorlar. Öğrencilerimiz de yurt tercihlerini yapabiliyorlar. Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi Vakfımızın Mahir Tevruz Öğrenci Yurdu da tanıtım broşürleri dağıtımı ve tanıtımlarını yaparak öğrenci kabul işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Umuyoruz ki öğrencilerimiz bu çalışmalardan memnun kalırlar, kendilerine hoş geldiniz diyoruz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER