Eğitim

Kaynak Kitaba Engel Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 yılında okullara gönderdiği resmi yazıyla uyarılarda bulunmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın dağıtmadığı yardımcı kaynak ya da ders kitabı aldırılmaması hususunda öğretmenleri ve okul yöneticilerini ikaz etmişti. Sivas’ta ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu eğitim öğretim döneminde bu konuyla ilgili nasıl mücadele edeceği merak konusu oldu.

Kaynak Kitaba Engel Olacak Mı?
27-08-2024 14:17
SİVAS

HABER MERKEZİ

Öğretmenler öğrencilerin dersleri daha iyi anlayabilmeleri için ek materyallere ihtiyaç duyduğu iddiasıyla öğrencilere ek kaynak kitabı almaları bir süredir hem velilerin hem de bakanlığın tepkisine neden oluyor. Tüm ikazlara rağmen kaynak kitabı alımının devam ettiği bilinirken konunun akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor. Bakanlık tarafından ders kitaplarının ücretsiz verilmesine rağmen velilere bunlar yetersiz diye bildirimde bulunulduğu ve kaynak kitap alımının devam ettiği belirtiliyor. Okullar henüz başlamamışken pek çok öğretmenin kaynak kitap anlaşması yaptığı haberleri geliyor. Velilerin de ikna edildiği ve bu yıl da devlet kitaplarının bir kenara bırakılarak kaynak kitap alımının devam edeceği belirtiliyor.

NECATİ YENER NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Bütün okul müdürlerinin kaynak kitap alımından haberleri olduğu ve bunu Milli Eğitim’den gizledikleri ifade ediliyor. Sivas’a geldiği günden bu yana eğitim öğretim işleyişinde başarı sağlayamadığından dolayı eleştiri alan Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener’in kaynak kitap alımına nasıl müdahale edeceği merak ediliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan göreve gelen Yener’in İstanbul’da yürüttüğü çalışmalar hafızalardaki yerini korurken, 2023-2024 eğitim öğretim yılında kaynak kitap konusunda gerekli önlemleri almadığı kaydedildi. Yener’in 2024-2025 eğitim öğretim yılında kaynak kitap konusunda bakanlığın talimatlarını uygulayıp uygulamayacağı merak ediliyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER