Eğitim

KAYSERİ´DE SİVAS RÜZGÂRI

KAYSERİ´DE SİVAS RÜZGÂRI

KAYSERİ´DE SİVAS RÜZGÂRI
30-03-2019 07:36

Erhan CEYLAN/

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Finali ödül töreninin 13.´sü geçtiğimiz gün Kayseri Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

İlimizden 22 projenin davet edildiği final töreninde 6 proje birinciliğe, 4´ü ise ikinciliğe layık görüldü.

Vali Salih Ayhan, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın ardından ilimize ödül kazandıran okul ve öğrencileri tebrik etti.

Başvuru sayısı bakımından Sivas´ın bölgede ilk sırada yer almasının ilimizin eğitim konusunda geldiği noktayı gösterdiğini ifade eden Vali Ayhan, ?Finalde toplam 7 ilden 100 projenin katıldığı TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda 10 kategorinin 6´sında birincilik kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgede bulunan Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat illerinin katıldığı yarışmada en fazla proje veren ve en fazla birincilik kazanan il Sivas olmuştur. Diğer yandan ikinciliği 4 proje ile Kayseri, üçüncülüğü ise 2 proje ile Niğde ili almıştır. Bu başarıyı yaşatan okullarımıza ilerleyen dönemde de yeni okullarımızın ekleneceğini düşünüyor, tekrar öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER