Ekonomi

KDV İADESİ İÇİN SÜREÇ HIZLANIYOR

KDV İADESİ İÇİN SÜREÇ HIZLANIYOR

KDV İADESİ İÇİN SÜREÇ HIZLANIYOR
06-04-2018 07:33

 

HABER MERKEZİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Katma Değer Vergisi (KDVKanunu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede 2 önemli değişiklik yapıldığını belirterek, bunlardan birisinin Muhasebecilere KDV iade raporu düzenleme yetkisi verilmesi, diğerinin de küçük esnafların 2 ayda bir KDV ödemesi olduğunu açıkladı.

"Sektörler belirlenecek"

Bakan Ağbal, kanunla esnaf için iki kolaylık daha getirildiğine dikkati çekerek, küçük esnafın artık her ay yerine iki ay sonra KDV ödeyeceğini dile getirdi. Böylece esnafın, o parayı iki aylık sürede ihtiyaçlarında kullanabileceğini vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti: "Özellikle hizmet işletmeleri başta olmak üzere küçük esnaf için KDV´de hasılat esaslı yeni sisteme geçiyoruz. İşletmeler, her ay tek tek alış faturalarıyla uğraşmayacak. Esnafa, ´Ödeyeceğiniz KDV´yi hesap ederken indirim olarak yüklendiğiniz KDV´nin ne olduğuna bakmadan bize hasılat üzerinden belli KDV oranında ödeme yapın. Sadece hesaplanan KDV üzerinden yüzde 3, 5, 6 neyse bir rakam ödeyin. İndirimli KDV bakımından gerçekten aldığınız miktar neyse sadece onu kaydedin.´ diyeceğiz. ´İlave KDV öder miyim?´ diye düşünmeyin. İlgili sektörlerle ve esnaf odalarıyla istişarede bulunacağız. Lokantalar, taksiler, berberler bu kapsamda olabilecek."

Muhasebecilere tesbit raporu

Yeminli mali müşavirlerin yanı sıra 60 bin serbest muhasebeci mali müşavire de KDV iadesi tespit raporu düzenleme imkanı sağladıklarını belirten Ağbal, artık bu kesimin de KDV iadesi konusunda mükelleflere yardımcı olabileceğini anlattı. Ağbal, Bakanlık olarak müşavirlere bu kapsamda 81 ilde ücretsiz eğitim vereceklerinin altını çizerek, "Müşavirlere eğitim sonucunda sertifika verilecek. Bu belgeyle KDV raporu düzenlenecek. 60 binin üzerindeki meslek mensubumuza yeni bir iş imkanı çıkmış oldu." ifadesini kullandı.

"İadeler hızla alınabilecek"

Maliye Bakanı Ağbal, KDV iadesine ilişkin incelemelerin 6 ayı, 1 yılı hatta 2 yılı bulabildiğine dikkati çekerek, kanunla inceleme süresini 3 aya düşürdüklerini dile getirdi.

Mükellefin hak ettiği KDV´yi daha hızlı alabileceğine işaret eden Ağbal, "Bunun için Vergi Denetim Kurulu bünyesinde özel grup başkanlıkları kuruyoruz. İnceleme elemanlarına yönelik kapsamlı eğitim çalışmaları yapacağız. Bu düzenleme sayesinde işletmeler, sanayiciler KDV iadelerini daha çabuk almış olacak."dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER