Eğitim

?KENDİNİZİ SÜREKLİ YENİLEYİN? - video

?KENDİNİZİ SÜREKLİ YENİLEYİN? - video

?KENDİNİZİ SÜREKLİ YENİLEYİN? - video
22-12-2018 07:29

Nurettin ÇUKURYURT/

Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendis Gençler Topluluğu tarafından ?Başarılı Bir Mühendisliğe Doğru? adıyla düzenlenen toplantıda proje ve destekler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

Mühendislik Fakültesi´nde 2 gün süren toplantıya Proje Koordinasyon ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Evren Gölge, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Evren Gölge, ?Kendinizi geliştirmek zorundasınız. Mühendislik dalının sürekli gelişimi mesleğimizin bir parçası. Dolayısıyla farklı çalışmalarla sürekli kendinizi yenilemek zorundasınız ve değişen dünyaya uyum sağlamak zorundasınız? dedi.

Proje Koordinasyon ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak mühendislerin toplumdaki önemine değinerek, ?Mühendisi tanımlayacak olursak plan, projeyi ve tasarımı en iyi, en ekonomik ve pratik çözümde yapabilen yetişmiş, teknik eleman olduğunu söyleyebiliriz. Yani burada sizin eğitim aldığınız mühendislik dalında ?Çözümlerinizi En Ekonomik ve Pratik Nasıl Yapabilirsiniz´ sorusuna cevap vermenizdir sizden daha çok beklenen. Mühendisler uygulayıcısı olarak pratiklik, düzen, güvenlik ve maliyetin getirdiği sınırları göz önüne alarak, hedefleri ve gereksinimleri yerine getirmek için makineleri, sistemleri, yapıları ve malzemeleri icat eden inşa eden test eden profesyonellerdir. Demek ki aslında toplumun teknik anlamda yetişen en iyi bireyleri siz mühendislersiniz. Çünkü sizlere bilimsel temellerle mühendisliğe ait farklı alanlarda meslekler öğretiliyor hocalarınız tarafından. Mühendisin işi bilimsel keşiflerle, insan ve iş ihtiyaçları ile yaşam kalitesi uygulamaları arasında ki bağlantıyı oluşturmaktır? ifadelerini kullandı.

TEKNOKENT´te şirket oluşturma ve yapılan çalışmalarla ilgili konuşan, TEKNOKENT Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan ise, ?TEKNOKENT, üniversitenin veya sanayinin bir araya gelip ortak iş yapması için oluşturulan bir platformdur. Hazır bir bina var, o binanın içinde özellikle ARGE çalışması yapacak, yazılım çalışması yapacak bir araya getirip ortak bir sinerjinin oluşturulduğu üniversitenin sanayinin bir araya getirildiği yer. Tabii üniversiteden kasıt ne, sadece akademisyenler değil; üniversitedeki akademisyenlerle birlikte öğrenciler, özellikle ana hedefin öğrenciler olduğu yerdir? dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Mercan, Teknokent´te Mühendislik kökenli akademisyenlerin görev yaptığına ve bu akademisyenlerin firmaların yenilikçi yaklaşımlarına katkı sağladığını ifade ederek, ?Hocaya, sen gel firmayla ortak proje yap, firmaya da senin para kazandığın doğru; ama yenilikleri takip etmezsen önümüzdeki 10 yıl içerisinde senin iflas etme ihtimalin var. Eğer hocayla birlikte çalışmazsan, yeni mühendis alıp çalıştırmazsan, yeni teknolojiden haberin olmaz ve yok olup gidersin. TEKNOKEN´te Teknoloji Transfer Ofisi, Ön Kuluçka, Kuluçka Programları, Uluslararası İş Birlikleri ve İş Teşviklerinin anlatıldığı birimlerimiz var. Bizim görevimiz kâr etmek değil; buradaki öğrenciyi al, iş yeri açabilecek seviyeye getir, sonra öğrenci işini yapsın ve para kazansın. Bizim görevimiz, öğrenciye, akademisyene iş yeri açmasını sağlamak ve firmayla bunları bir araya getirmek? dedi.

92 bin dönüm arazinin içerisine kurulmuş, yaklaşık 8 bin 500 metre kare kapalı alanı olan, 2 binadan oluşan ve 100 tane ofisi bulunan bir şirket olduğunu belirten Mercan, öğrencilere Teknokent´te Ar-Ge tabanlı girişimlerde bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Programın son oturumunda katılımcılara bilgi veren KOSGEB uzmanı Mustafa Yıldız ise girişimcilik ve çeşitli kurumların vermiş olduğu girişimcilik destekleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Çeşitli girişimci iş fikirlerinin örnekleri ile gösterildiği toplantı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER