Gündem

KENT KONSEYİ´NDEN ?BAĞIMLILIK´ PANELİ

KENT KONSEYİ´NDEN ?BAĞIMLILIK´ PANELİ

KENT KONSEYİ´NDEN  ?BAĞIMLILIK´ PANELİ
11-10-2017 07:56

Gökhan KARA /

Madde kullanımının önüne geçebilmek ve çocukların gelecekte temiz birer birey olmaları için kapsamlı bir çalışma başlatan Kent Konseyi, ?Uyuşturucunun Zararları ile Etkin Mücadele, Satış ve Koruma Yöntemleri ile Mücadele´ konulu panel gerçekleştirdi.

Dün Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen panele Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Siyasi Parti temsilcileri, STK´lar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

?BAĞIMLILIK HIZLA ARTIYOR?

Alkol ve madde bağımlılığının yanı sıra son dönemlerde teknoloji bağımlılığının da hızla arttığını vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, ?Alkol ve madde bağımlılığı, sessiz sedasız büyüyen bir sıkıntımız. Tüm ülkeler bu sıkıntıyla mücadele etmeye çalışıyor. Bunun yanında son dönemde teknoloji bağımlılık da hızla arttı. Tüm bağımlılıklar insan olma özelliğimizi yitirmemize sebep faktörlerdir. Bizde öğrencilerimizi bu konuda eğiterek katkı sağlamak istiyoruz. Burada öğrencilere büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimiz bizzat bu konunun takipçisi olmalıdır. Bu yüzden bunun önlenmesi için gayret sarf etmeliyiz. Bize sağlıklı nesiller lazım. Toplumun sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için sağlıklı ortamlara ihtiyaç var. İçimizdeki bu tehlikeye karşı daha duyarlı olmalıyız. Geleceğimiz olan gençlerin akılları başında, düşünceleri olan bireyler olması gerekir? diye konuştu.

İnce´nin konuşmasının ardından Moderatörlüğünü Hakan Bakar´ın yaptığı panel bölümüne geçildi. Panelde konuşan Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar, uyuşturucu maddelerin İslam açısından zararlarını anlattı.

Eczacı Doç. Dr. İsmihan Göze ise uyuşturucunun ilaç ve medikal boyutu hakkında açıklamalarda bulunurken Uzman Psikolog Çağla Kılıç, uyuşturucunun psikoloji alanında neleri ortaya çıkardığı konusunda bilgiler verdi.
Son olarak Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birim Sorumlusu Uzman Ali Fazı Çimen, bağımlılık sürecinde yaşanan durumlar ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından panelistlere Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER