Gündem

Kent Konseyini Yıpratmayın

Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, logosu değiştirilen Kent Konseyi ile ilgili tartışmalara değinerek, “Bu logoya karşı çıkmanın bir anlamı yoktur.  Bir hafta önce kurulmuş olan Kent Konseyini yıpratmanın da kimseye bir faydası yoktur” dedi.

Kent Konseyini Yıpratmayın
09-07-2024 09:50
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu,  Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Ahmet Necip Günaydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette hayırlı olsun temennisinde bulunan Türkmenoğlu, değiştirilen Kent Konseyi logosu ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İnternette Sivas ile ilgili tüm logoların incelendiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç bir resmine yer verilmemiş olduğu gördüklerini ifade eden Türkmenoğlu, “Sadece Cumhuriyet'in yıldönümü logolarında geçici olarak yer verilmiştir. Sivas Kent Konseyimizin logosunda yer alan resimde Atatürk ve 108 gün boyunca Sivas'ta kendisine tam destek veren, ev sahipliği yapan, başta Sivas Müdafaa-i Hukuk Derneği Başkanı ve Sivas Müftüsü Abdurrauf Efendi olmak üzere Sivaslı büyüklerimize yer verilmiştir. Bu anlatım eski Orduevi yerine yapılan "108 Gün Anıtı"nın resmidir. Bu anıt hiçbir kitapta kapak olarak kullanılmamıştır. Aksini kimse iddia edemez. Sivas Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir şehirdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sivaslı kahramanlar bu logoya çok güzel yakıştı. Bu logoya karşı çıkmanın bir anlamı yoktur.  Bir hafta önce kurulmuş olan Kent Konseyini yıpratmanın da kimseye bir faydası yoktur.” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER