Gündem

KESİM YENİ YILA ERTELENDİ

KESİM YENİ YILA ERTELENDİ

KESİM YENİ YILA ERTELENDİ
23-12-2017 07:58

Erhan CEYLAN/

Son iki yılda iki kez tören yapılmasına rağmen çalışmaya başlanamayan Kovalı´daki Et Süt Kurumu´na ait Et Kombinası´nda, hafta başında Cuma günü başlanacağı belirtilen hayvan kesimleri bu kez de sakadat ihale sözleşmesi imzalanamadığı için yılbaşından sonraya ertelendi.

Et ve Balık Kurumu´nun 4´er aylık süreyi kapsayan sakadat ihalesi süresinin 1 Ocak 2018´de başlayacak olması nedeniyle kombinada dün başlaması beklenen kesimin yapılamadığı öğrenildi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Bu arada CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, TBMM´de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba´nın cevaplaması istemiyle kombinayla ilgili soru önergesi verdi.

Akyıldız, önergesinde şunları sordu: ?Yaklaşık 50 Milyon Lira harcanarak yapılan, 80´in üzerinde de personel alımı gerçekleştirilen ve birkaç defa da kurdelesi kesilerek törenlerle açılışı yapılan Et ve Süt Kurumu Sivas Kombinası´nı gerçekten de hizmete açmayı düşünüyor musunuz? Bu tesisin faaliyete geçmesi için acaba kaç defa daha tören yapılıp kurdelesini kesmeyi düşünüyorsunuz??

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER