Gündem

KİP, GENERALLİĞE TERFİ ETTİ

KİP, GENERALLİĞE TERFİ ETTİ

KİP, GENERALLİĞE TERFİ ETTİ
04-08-2017 07:55

Gökhan KARA /

Geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü´nde gerçekleştirilen 4 saatlik Yüksek Askeri Şura toplantısında 6 general ve amiralin bir üst rütbeye, 61 albayın general ve amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süresi 1 yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

Çankaya Köşkü´nde gerçekleştirilen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın onayladığı YAŞ kararları kapsamında Sivas Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Tuğgeneralliğe terfi etti.

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 16 Temmuz´da gözaltına alınarak tutuklanan 5. Piyade Er Eğitim Tugay ve Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır´dan boşalan komutanlığa darbe girişimine karşı çıkan ve bu konuda büyük rol üstlenen Piyade Albay Mehmet Kip atanmıştı.

1987 yılında göreve başlayan Kip, 8 Ağustos 2016´dan bu yana 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı olarak görevini yürütüyor. Daha önce 2 yıl Artvin Tugay Komutanlığı yapan Albay Mehmet Kip, daha sonra 1 yıl İstanbul Merkez Komutanlığı Boğaz Batısı Bölge Komutanı olarak görev yapmıştı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER