Yaşam

Kış Ayında Kombinize Bunu Mutlaka Yapın

Özellikle kış aylarında yapılması gereken bu kombi ayarıyla hem paranızı koruyabilir hem de kombinizin alev alev yanmasını ve evinizin daha iyi ısınmasını sağlayabilirsiniz. İşte herkesin uygulaması gereken o yöntem...

Kış Ayında Kombinize Bunu Mutlaka Yapın
23-12-2023 14:14
SİVAS

Haber Merkezi

Pek çok vatandaş kış aylarında az yanan ve fazla miktarda para ödediği kombilerden şikayet ediyor. Kışın gelişiyle beraber kombiler üst seviyelerde yanmaya başladı. Bu sebeple evin ısınması sağlansa da özellikle ay sonunda ekonomik açıdan pek çok sıkıntı yaşanabiliyor.

Soğuk geçen kış aylarını çok daha tasarruflu şekilde geçirebilmek amacıyla uygulanması gereken belli başlı bazı yöntemler merak ediliyor. Bu yöntemlerin başında ise kombi ayarı geliyor. Yoğuşmalı olan kombilerin kaç derecede çalışması gerektiği hakkındaki o yöntem, hem paranızı cebinizde tutuyor hem de evinizin ısınmasını sağlıyor.

KONTROLÜ KENDİNİZ DE YAPABİLİRSİNİZ

Soğuk kış günlerinin gelişi sonrası pek çok kişi fiyatlardan şikayet ediyor. Doğalgaz faturası için tasarruf sağlarken aynı zamanda evin sıcak olmasını sağlayabilecek o yöntemler aslında basitçe uygulanabiliyor. Bunların başında kombi bakımının düzenli olarak yapılması geliyor. Hem kombi hem de peteklerin sağlıklı şekilde yanabilmesi açısından bu oldukça önemlidir.

KOMBİNİN SUYU MUTLAKA KONTROL EDİLMELİ

Bunun dışında usta çağırmadan da yapabileceğiniz bazı şeyler bulunuyor. Bunlar arasında kontrolünü sağlayabileceğiniz etmenlerin başında kombinin suyunu kışa girmeden evvel kontrol etmeniz oldukça önemli oluyor. Bu yöntem, kombinin sağlıklı şekilde yanmasını sağlayan diğer maddelerin başında geliyor.

KOMBİNİZE TASARRUF İÇİN BU AYARI YAPIN!

Bunun dışında diğer bir önemli konu da yoğuşmalı kombiler hakkında olmakta. Yoğuşmalı kombiler faturada tasarruf sağlamanıza yardımcı olacak yöntem de merak ediliyor. Bunun için oturma odası, yatak odası ve mutfak gibi odalar için ideal sıcaklık değerlerinin 20 derece olması gerektiği söyleniyor. Ayrıca antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri ise 15 derece olmalı. Yine banyoda dae ideal sıcaklık değeri 24 derece olduğunda bu hem tasarruf etmenizi hem de paranızın cebinizde kalmasını sağlayacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER