Ekonomi

KIŞ MEYVELERİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

KIŞ MEYVELERİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

KIŞ MEYVELERİ YÜZ GÜLDÜRDÜ
10-10-2017 07:56

Gökhan KARA /

İlimizde soğuk havaların iyice etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşların C vitamini ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği mandalina ve nar satışları adeta tavan yaptı. Kış hastalıklarına, özellikle de soğuk algınlığına karşı faydalı olan mandalina geçen haftaya oranla 1 liralık düşüşle 2 liradan alıcı buluyor.

Satışların artmasıyla yüzü gülen esnaf, yaz meyvelerinin yerine kış meyvelerinin geldiğini belirterek, fiyatların daha da düşeceğini bildirdi.

Sebze Perakende Hali´ndeki fiyatların uygun olduğunu belirten hal esnaflarından Ferhat Çobanoğlu, "Şuan da fiyatlarımız uygun durumda. Mandalina geçen hafta 3 liraydı şuan 2 liradan satılıyor. Nar 4 liraydı şuan 3 buçuk ile 3 lira arasında değişiyor. Armudun 3 kilosu 10 lira değişmedi. Kış eriği dediğimiz büyük erik 2 buçuk lira elma ise geçen hafta 3 kilosu 10 liraydı şuan 4 kilosunu 10 liradan satılıyor.

VATANDAŞ MADALİNA TERCİH EDİYOR

Müşteriler yaz meyvelerinden usandı. Şuan en çok sattığımız meyve mandalina. Vatandaşlarımız soğuk havalarda gerekli C vitaminini almak için mandalinaya çok ilgi gösteriyor. Kış meyvelerinin tezgâhlara çıkmasıyla birlikte piyasa az da olsa hareketlendi? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER