Eğitim

KIZILAY´dan EĞİTİM YUVASI

KIZILAY´dan EĞİTİM YUVASI

KIZILAY´dan EĞİTİM YUVASI
28-03-2017 07:55

Beste KURT

Kızılay tarafından Suşehri ilçesinde yaptırılacak olan Ana Okulu´nun temeli, İzmir ve Erzincan´da yaptırılacak okullarla birlikte eş zamanlı olarak önceki gün düzenlenen ortaklaşa programla atıldı.

Başbakan Binali Yıldırım´ın eşi Semiha Yıldırım himayesinde, Kızılay İstanbul Şubesince hayata geçirilen, "81 ilde 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Dolmabahçe´deki Başbakanlık Ofisi´nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, canlı bağlantı kurularak, Suşehri´nin yanı sıra, Erzincan ve İzmir Kızılay Ana Okullarının da temeli aynı anda atıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Suşehri´nden de canlı olarak izlenen programda yaptığı konuşmada milli gelirin yüzde 5,8´inin eğitime ayrıldığını belirterek, ?Eğitime önem verirseniz, her şeye önem verirsiniz. Başbakanımız önümüzdeki yıllar için bize 3 hedef koydu. Birincisi, okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaksınız. Çünkü daha kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz. İkincisi, ikili eğitimi kaldıracaksınız. 77 bin ilave derslik yapılması gerekiyor. Niçin? Yine kaliteli eğitim vermek için evlatlarımıza. Bir de yabancı dil sorununu da mutlaka çözebilmemiz lazım."dedi.

?GELECEĞİMİZE MİRASTIR?

Başbakan Binali Yıldırım´ın eşi Semiha Yıldırım ise,350 metrekare kapalı, 110 metrekare açıl alanda inşa edilecek Anaokullarının, dünyadaki örneklerinin önüne geçerek, çocukların hayal dünyasını zenginleştireceğini belirterek ?Anaokulları aydınlık geleceklerimize en büyük miras olacaktır.?dedi.

?KIZILAY´A TEŞEKKÜRLER?

Telekonferans sistemi ile Suşehri´nden Dolmabahçe´deki törene yapılan bağlantıda konuşan Vali Davut Gül de, Başbakan Yıldırım´ın talimatı ile tekli eğitime geçme ve okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesiyle ilgili Sivas´ta ciddi çalışmalar yapıldığını ifade ederek ?Kızılay İstanbul Şubesi´ne, Suşehri ilçemize kazandıracağı anaokulundan dolayı teşekkür ediyorum. Sivas´ta tekli eğitime geçiş çalışmaları kapsamında 116 derslik için protokol yapıldı. Eğitime katkı veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Bu yatırımların geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.? dedi.

Törende daha sonra yapılacak olan Ana Okulunun temeli atıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER