Yaşam

KÖYLERE SU SAYACINA DEVAM

KÖYLERE SU SAYACINA DEVAM

KÖYLERE SU SAYACINA DEVAM
28-12-2018 07:34

Erhan CEYLAN/

İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü´nün, 2018 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya, ?Su sayaçlarının takılması işine 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da özellikle önem göstereceğiz. Su sayaçlarının takıldığı her köyde büyük faydalarını görüyoruz. Suyumuzu israf etmeden kıymetini bilerek kullanmalıyız. Suyu korumak hayatı korumaktır? dedi.

Encümen Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Soysal ile Alpaslan Ceyhan´ın yanı sıra birim müdürleri katıldı.

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Sami Dağ, 2018 yılı içerisinde il genelinde yürütülen faaliyetler, tamamlanan projeler ve devam eden çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü´nün 2018 yılı içerisinde İl Özel İdaresi programı ile KÖYDES kapsamında ilimiz genelinde toplam 368 proje ürettiğini ve bu projelerin 301 tanesinin bugün itibariyle tamamlanmış durumda olduğunu ifade eden Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya, ?Fiziki gerçekleştirme oranı yaklaşık olarak %82 seviyesinde. Teknik açıdan uygun olmadığından dolayı 26 işe başlanamadı. İl genelinde 1846 depomuz var ve bu depoların 1080 tanesinde güneş enerjili otomatik klorlama cihazları takılmış durumda. Otomatik ve güneş enerjisiyle çalışan klorlama cihazlarının bütün depolara takılması, başlıca amaçlarımızdan birisidir? dedi.

?500 KİLOMETRELİK MESAFEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ?

Yürütülen çalışmalar kapsamında gerek koruge boru olarak gerek pvc boru olarak çeşitli özelliklerde ve çeşitli niteliklerde toplam 500 kilometrelik bir çalışma gerçekleştirildiğine vurgu yapan Kaya, ?500 kilometrelik borunun kullanımının yanı sıra, bunun beraberinde getirdiği bir kazı çalışması ve işçilikte söz konusu. Tabiri caizse, Sivas´tan Adana´ya; Ankara´ya, Hopa´ya kadar uzanan bir mesafede yürütülen büyük ve özverili bir çalışma gerçekleştirildi. Sondaj çalışmaları kapsamında ise; 15 ayrı yerleşim biriminde sondaj çalışması yürütülmüş ve bunlardan sadece birisinde suyun niteliği içilebilir durumda olmamıştır. İl Özel İdaresi ve KÖYDES programları kapsamında yürütülen çalışmalarda kullanmak üzere tahsis edilen 25,8 milyon liralık ödeneğin gerçekleşme oranı ise  %85 civarında. Yılsonuna kadar bunu tamamlamış olacağız? ifadelerini kullandı.

?SUYUMUZU İSRAF ETMEYECEĞİZ?

İlimizin su kaynakları bakımından zengin olmadığını ve suyun her zaman tasarruflu kullanılması gerektiğine değinen Genel Sekreter Kaya, ?Su sayaçlarının takılması işine 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da özellikle önem göstereceğiz. Su sayaçlarının takıldığı her köyde büyük faydalarını görüyoruz. Merkez köylerin yanı sıra diğer ilçelerimizde de su sayaçlarını taktırmak suretiyle hem suyun dağıtımında adaleti tesis edeceğiz, hem de israfa yol açan kullanımın önüne geçeceğiz. Köylerimizden gelen ek su talepleri ile ?su yetmiyor´ ifadelerine yönelik yapacağımız çalışmalarda, köylerde su sayacının takılı olup olmadığını sorgulayacağız. Bu nedenle, suyumuzu israf etmeden kıymetini bilerek kullanmalı ve israfa yol açmamalıyız? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER