Gündem

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat

Kredi kartlarında sistem yeniden değişiyor. Kredi kartı alışverişlerinde o zorunluluk kaldırılıyor. Detaylar haberde...

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat
30-06-2024 13:34
SİVAS

Haber Merkezi

Kredi kartlarıyla ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü sürekli düşen vatandaşlar, kredi kartı kullanımına yönelmek zorunda kalıyor. Yeni alınan kararla birlikte, kredi kartı alışverişlerinde bir zorunluluk tamamen kaldırılıyor. İşte yeni sistemin detayları:

ZORUNLULUK ORTADAN KALKIYOR

Mastercard, 2030 yılına kadar çevrimiçi alışverişlerde kredi kartı numarası girme zorunluluğunu ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Avrupa'da çevrimiçi alışveriş dünyasında büyük bir değişim yaşanması bekleniyor. Mastercard, internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girmeden ödeme yapmayı mümkün kılacak yeni bir sistem geliştirdiğini duyurdu.

KREDİ KARTINDA YENİ DÖNEM

Mastercard, kredi kartı kullanımında devrim niteliğinde bir yenilik getiriyor. Yeni sistemle birlikte tüketiciler, rastgele oluşturulan dijital tokenler aracılığıyla ödeme yapabilecek ve şifre kullanımını tamamen ortadan kaldıracak.

Mastercard, bu tokenlerin cihaz ve platformdan bağımsız olarak çalışacağını ve biyometrik doğrulama ile tek tuşla ödeme yapılabileceğini açıkladı.

KART GÜVENLİĞİNDE YENİ DÖNEM

2030 yılında hayata geçecek bu yenilikle birlikte, alışverişlerde kart numarası girmek zorunlu olmayacak. Tüketiciler, dijital tokenler kullanarak daha güvenli ve hızlı alışveriş yapabilecek.

Mastercard, bu sistemi bankalar, fintech şirketleri ve e-ticaret firmalarıyla işbirliği yaparak geliştirdiğini vurguladı. Bu yenilik, internet alışverişlerinin daha güvenli hale gelmesini sağlayacak.

GÜVENLİK VE KULLANICI DENEYİMİ

Tokenlerin anlık ve rastgele oluşturulması, internet sahtekarlıklarını önlemede etkili olacak. Ayrıca, kullanıcılar parmak izi ile biyometrik onay sağlayarak, hesaplarının güvenliğini artırabilecekler. Juniper Research'e göre, 2028 yılına kadar internet ödemelerinde sahtekarlığın yıllık 98 milyar doları aşması bekleniyor.

Ancak, token tabanlı ödeme sistemlerinin bu rakamı %50 oranında azaltacağı öngörülüyor. Bu, internet alışverişlerinin güvenliğini artıracak önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER