Gündem

Kurban Kesecekler Dikkat!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemelerle birlikte kurban kesimi sürecinde, kurallara uymayanlar için cezai yaptırımlar arttırıldı.

Kurban Kesecekler Dikkat!
11-05-2024 14:56
SİVAS

Haber Merkezi

1/5

Rekor para cezası var: Kurban kesecekler dikkat! 1

Resmi Gazete'de, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliği yayımlandı.

2/5

Rekor para cezası var: Kurban kesecekler dikkat! 2

İl ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Bu komisyon, 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde şehirlerde kurban satış ve kesim yerlerinin tesis edilmesinden sorumlu olacak. Ayrıca kesimler sırasında gerekli tedbirler alınacak.

3/5

Rekor para cezası var: Kurban kesecekler dikkat! 3

1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce, diğer illerde ise Kurban Bayramı'ndan 1 ay önce kurban satış yerleri hazır olacak. Kurbanlık hayvan girişlerine izin verilmeyecek. İstanbul'a hayvan girişleri 1 Haziran'dan itibaren başlayacak. Halk eğitim merkezlerinde "Kurban Kesim Elemanı" kursları düzenlenecek. Komisyon, kesim yerlerini denetleyecek. Kurban kesimi için randevu sistemi uygulanacak.

4/5
Rekor para cezası var: Kurban kesecekler dikkat! 4

CEZALAR ARTTI

Kurban kesimi sırasında kurallara uymayanlara ceza uygulanacak. Bahçe, bina önleri, park gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılması veya gerekli önlemlerin alınmaması halinde, Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince 4 bin 810 lira idari para cezası verilecek.

5/5

Rekor para cezası var: Kurban kesecekler dikkat! 5

Geçen yılki ceza miktarı 3 bin 36 liraydı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER