Gündem

KURS KUR´ASI

KURS KUR´ASI

KURS KUR´ASI
17-02-2018 07:56

 

Gökhan KARA

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün, İş-Kur desteği ile açacağı Kadın Giyim Eşyası kursunda günlük 25 lira verileceği duyulunca, müracaatta bulunan 200 kadından, kursa katılacak 50´si için kur´a çekildi.

El Sanatları Eğitim Merkezi salonunda dün yapılan kur´a çekimine Vali Yardımcısı Zihni ve Yeliz Yıldızhan, İş-Kur Müdürü Hikmet Carpolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tuncay Baral ile El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Latif Korkmaz katıldı.

Kur´a törende konuşan Vali Yardımcısı, Zihni Yıldızhan, bayanların kurslara olan ilgisinden dolayı mutu olduğunu belirterek ?İlk etapta 50 kişi ile başlanacak. Daha sonra inşallah sayı artacak. Hanımlarımıza destek olabiliyorsak, ev ekonomilerine katkı sunmalarına yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz? dedi.

Daha sonra 200 kadın arasından 50 kursiyer kur´a ile belirlendi. Kur´a sonrasında konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan ise,  ?Kontenjan sınırlı. Umarım ihtiyacı olan kişilere çıkmıştır. Sivas için hayırlı uğurlu olsun. Kursların açılmasında emeği olan İŞKUR İl Müdürlüğüne, Halk Sanatları Eğitim Merkezimize ve El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum? dedi.

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Latif Korkmaz da,  ?Giyim kursundan sonra, Aşçı çırağı, filografi tekniği, kadın giysileri dikimi, tel kırma, keçe aksesuarları yapımı, dekoratif tablo yapımı, bünyan halı dokuma, ev yemekleri hazırlama ve su kabağı işleme gibi kurslar açacağız?dedi

29 HAZİRAN´DA SONA ERECEK

Kadın giysileri kursuna katılmaya kur´a sonunda hak kazanan 50 kursiyerin 21 Şubat´ta başlayacağı kurs 526 saat sürecek ve 29 Haziran´da tamamlanacak. İş-Kur kursiyerlere günlük 25 lira ödeyecek.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER