Gündem

KURSİYERLER BELİRLENDİ

KURSİYERLER BELİRLENDİ

KURSİYERLER BELİRLENDİ
26-08-2022 05:00

Arife DEFNE ARSLAN

Yozgat Dini İhtisas Merkezinde yapılacak "Hüsn-i Tilavet Kursu" programına Sivas’tan katılacak olan din görevlileri seçme sınavında ter döktü. Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerinde 24 hafta süreli "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenecek.

Sivas’ta İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde görev yapan 61 din görevlisi, eğitimlerine 19 Eylül tarihinde başlayacak olan "2022 Yılı Hüsn-i Tilavet Kursu"na katılabilmek için İl Müftülüğünde düzenlenen seçme sınavına katıldı.

Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Günbey’in başkanlığında yapılan sınavda, Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hamdi Çelik ve Sivas İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş komisyon üyesi olarak görev aldı.

24 hafta sürecek eğitime Sivas'tan seçme sınavına katılan 61 personelden 9 din görevlisi seçilerek "Hüsn-i Tilavet" eğitimi alacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER